Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τίτλο «Το Βερολίνο διευκολύνει τα ταξίδια για διακοπές» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung αποκαλύπτει το πράσινο φως που άναψε η κυβέρνηση της Γερμανίας για ταξίδια και τουρισμό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το dw.com, η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι ένα αρνητικό τεστ αρκεί για να επιστρέψει κανείς στη Γερμανία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με λιγότερα από 200 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους. Ανάμεσά τους βρίσκεται η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και η Αυστρία.

«Η Ελλάδα έχει καταργήσει ήδη την υποχρεωτική καραντίνα για τους τουρίστες, η Ιταλία ακολουθεί στις 15 Μαΐου και η Αυστρία στις 19 του μηνός. Ως εισιτήριο αρκεί ένα αρνητικό τεστ. Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι, όσοι ανάρρωσαν από το κορονοϊό, καθώς και τα μικρά παιδιά», σημειώνει η SZ.

Δεκαήμερη καραντίνα για επιστροφή από Τουρκία

Αντίθετα, δεκαήμερη καραντίνα εξακολουθεί να ισχύει για όσους επιστρέφουν από τη Τουρκία, τη Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τυνησία διότι αυτές θεωρούνται ακόμα χώρες υψηλού ρίσκου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA