Μενού
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον ένας νεκρός και 60 τραυματίες είναι ο απολογισμός από το πέρασμα ανεμοστρόβιλου στην πόλη Γουχάν της κεντρικής Κίνας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.H Γουχάν έγινε γνωστή παγκοσμίως, επειδή σύμφωνα και με τις επίσημες εκθέσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από εκεί ξεκίνησε ο κορονοϊός

Διαβάστε ακόμα ΠΟΥ κατά Κίνας: Οι ερευνητές στη Γουχάν δεν είχαν πλήρη πρόσβαση σε δεδομένα

Ο ανεμοστρόβιλος συνοδευόταν από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα σχεδόν 100 χλμ την ώρα και σάρωσε την περιφέρεια Καϊντιάν στις 20.39, τοπική ώρα. Η τοπική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έπεσαν δέντρα και αναφέρθηκαν ζημιές σε ορισμένα εργοτάξια.

Κανονικότητα στην πόλη 

Σε προ κορονοϊού εποχές φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η Γουχάν, η πόλη της Κίνας που βρέθηκε στο επίκεντρο του πρώτου κύματος της πανδημίας. Το τελευταίο διάστημα η πόλη έχει ανοίξει τις κοινωνικές της δραστηριότητες χάρη στον υψηλό βαθμό ανοσίας, αλλά και τον ιδιαίτερα χαμηλό κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βαση. 

Μάλιστα, αρχές Μαΐου στην Γουχάν οργανώθηκε συναυλία με 11.000 (!) παρευρισκόμενους και οι σκηνές δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση την αυστηρότητα που κυριαρχούσε πέρσι με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού. Χιλιάδες κόσμου χόρεψε και τραγούδησε στο ρυθμό που έδιναν οι καλλιτέχνες. Πολλοί από τους θεατές δεν φόραγαν μάσκες, διασκέδαζαν ανέμελα και ο χώρος έσφυζε από κέφι, ενώ οι μουσικοί ξεδίπλωναν τις δημιουργίες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA