Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη βραδιά της 25ης προς την 26η Μαΐου, θα έχουμε μία εντυπωσιακή ολική έκλειψη της Σελήνης, η οποία τυγχάνει να είναι και Υπερ-πανσέληνος (ή αλλιώς «Σούπερ Σελήνη») για το 2021 αφού το φεγγάρι θα βρίσκεται στην πλησιέστερη απόσταση του από τη Γη. Έτσι θα φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο.

Διαβάστε ακόμη: Πανσέληνος: «Κόβει» την ανάσα το σημερινό φεγγάρι - Μαγευτικές εικόνες από το Σούνιο

Η Υπερ-πανσέληνος του Μαΐου θα είναι επίσης γνωστή ως η «Ματωμένη Σελήνη», επειδή το φεγγάρι θα εισέλθει σε μια ολική σεληνιακή έκλειψη και θα φαίνεται κοκκινωπό από ορισμένες τοποθεσίες της Γης. Το φαινόμενο αυτό με την κόκκινη λάμψη στον νυχτερινό ουρανό υπολογίζεται να διαρκέσει 14 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Πού θα είναι ορατό

Ειδικότερα, το «Ματωμένο Φεγγάρι» θα είναι ορατό σε κάποια σημεία του πλανήτη μας, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, καθώς και ορισμένων περιοχών στις δυτικές ΗΠΑ, τη δυτική Νότια Αμερική και τη Νοτιοανατολική Ασία, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση της «Sun».

Το «Ματωμένο Φεγγάρι» μπορεί να μην είναι ορατό στην Ελλάδα και σε άλλα μέρη τη γης αυτή τη βραδιά του Μαΐου ωστόσο θα υπάρχει η δυνατότητα να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά (μέσω YouΤube αλλά και μέσω άλλων καναλιών που διαθέτουν διαστημικοί φορείς ανά τον κόσμο) εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη.

Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό φαινόμενο με τη «Ματωμένη Σελήνη» θα μπορούν να το δουν μέσω livestream στο Virtual Telescope Project από τις 3 π.μ. ώρα Ειρηνικού (2 μ.μ. ώρα Ελλάδας) στις 26 Μαΐου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA