Μενού
  • Α-
  • Α+

Αυστηρό μήνυμα προς τον πρωθυπουργό του ΙσραήλMπενιαμίν Νετανιάχου έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους την Τρίτη. «Αναμένω σήμερα αξιοσημείωτη αποκλιμάκωση, στον δρόμο για μια εκεχειρία στη Γάζα», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του Ισραήλ», στο πλαίσιο των αντιδράσεων που προκαλεί η κρίση που διαρκεί ήδη 9 ημέρες με σημαντικές ανθρώπινες απώλειες - 231 Παλαιστινίους και 12 Ισραηλινούς.

Διαβάστε ακόμη: Μπάιντεν – Ερντογάν: Πώς η σύγκρουση Ισραήλ με την Παλαιστίνη βαθαίνει το χάσμα στη σχέση τους

Oπως αναφέρουν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου, που έκαναν γνωστές τις διατυπώσεις του Μπάιντεν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ισράηλ είχαν την τέταρτη τηλεφωνική τους συνομιλία από την έναρξη της κρίσης στη Γάζα, ενώ ήδη από την αρχή της εβδομάδας ο Μπάιντεν έχει δηλώσει πως στηρίζει την εκεχειρία, χωρίς ωστόσο να απαιτεί από το Ισραήλ να δώσεις τέλος στην αντιπαράθεση.

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ

«Αυτοί που αγνοούν τις κραυγές των αθώων υπό τις διώξεις του Ισραήλ στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το έδαφος για την ίδια τους την καταστροφή», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την πολιτική που ακολουθεί το Ισράηλ στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε: «Αν παραμείνουμε σιωπηλοί στην καταπίεση στην Παλαιστίνη, τη Συρία, τη Λιβύη, του Τουρκεστάν, το Καραμπάχ σήμερα, ξέρουμε ότι αυτοί οι καταπιεστές μπορεί κάποια στιγμή να βρεθούν στο κατώφλι μας».

Τσαβούσογλου: Στόχος μας η κυβέρνηση του Ισραήλ, όχι οι Εβραίοι

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ περί αντισημιτισμού του Ερντογάν:

«Απορρίπτουμε παντελώς τους ισχυρισμούς εναντίον του Προέδρου μας στη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Στόχος των επισημάνσεων που έκανε ο πρόεδρος μας δεν είναι οι Εβραίοι, αλλά η ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία προκάλεσε το θάνατο πολλών αθώων Παλαιστινίων, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν παιδιά, γυναίκες και νέοι, με τις επιθέσεις που πραγματοποιεί επί μέρες χωρίς διάκριση εις βάρος της Παλαιστίνης. Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος μας υπενθύμισε τις δηλώσεις ενός πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ. Η έννοια του αντισημιτισμού δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για να εξαιρέσει από την κριτική τις εθνοτικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές πολιτικές κάθαρσης που εφαρμόζει η σημερινή ισραηλινή διοίκηση εναντίον του παλαιστινιακού λαού, καθώς και τις συστηματικές πολιτικές της στα κατεχόμενα εδάφη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA