Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγες ώρες μετά το «ράπισμα» του Ευρωκοινοβουλίου στην Τουρκία, όπου ουσιαστικά «πάγωσαν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Άγκυρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε ένα παραλήρημα με... θύμησες από Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Διαβάστε ακόμα: «Ράπισμα» στην Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: Απειλεί με αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων αν δεν αλλάξει πολιτική

«Για εμάς η Τουρκία δεν είναι 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Για εμάς η Τουρκία είναι παντού. Γι’ αυτό ήμασταν πάντα εκεί, στην Παλαιστίνη, την Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο, το Ιράκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα προσπάθησε να συνδέσει τους ηγέτες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με το παρόν και το μέλλον καλώντας τους νέους, στους οποίους απηύθυνε την ομιλία του, να κρατήσουν ανοιχτή τη «γέφυρα» με το παρελθόν.

«Προχωράμε από τα ίχνη του Αλπ Αρσλάν, του Σαλαντίν, του Ερτουγρούλ, του Μωάμεθ Πορθητή, του Γιαβούζ, του Αμντούλ Χαμίτ και του Κεμάλ. Εσείς οι νέοι θέλετε να κρατήσετε ζωντανή μέχρι την αιωνιότητα τη γέφυρα που χτίσαμε από το παρελθόν ως το μέλλον; Ναι!», σημείωσε. Πρόσθεσε δε ότι όπου ήταν οι πρόγονοί τους υπήρχε ειρήνη και γαλήνη, ενώ τώρα υπάρχει βία και τυραννία.

Στο μεταξύ, τέσσερις νέες επιθέσεις με drones σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε στρατιωτικές βάσεις της Τουρκίας εκ των οποίων οι τρεις έγιναν στην πόλη Μπατμάν και η άλλη μία στην πόλη Σιρνάκ.

Αν και οι τουρκικές αρχές δεν αναφέρουν από πού προέρχονται αυτές οι επιθέσεις, εικάζεται ότι μπορεί να γίνονται από κάποιες τρομοκρατικές οργανώσεις λόγω και της κινητικότητας που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA