Μενού
  • Α-
  • Α+

«Το Ισραήλ εκπλήρωσε τον στόχο του απέναντι στη Χαμάς, με ένα χτύπημα που δεν μπορούσε να φανταστεί» είπε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου, στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύναψη εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή, ανακοινώνοντας ότι η χώρα του σκότωσε πάνω από 200 τρομοκράτες.

Διαβάστε ακόμη: Μέση Ανατολή: Συνεχείς επαφές Δένδια για τη σταθεροποίηση στην περιοχή

Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τους Ισραηλινούς για την αντοχή τους κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας και χαρακτήρισε την επιχείρηση άκρως επιτυχημένη. «Αυτό που με ενδιέφερε ήταν η διαφύλαξη της ασφάλειας του Ισραήλ και η υπεράσπιση των ζωών των πολιτών και των στρατιωτών του» τόνισε λέγοντας ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα πάντα για τα χτυπήματα της χώρας του ούτε στο κοινό ούτε ακόμα και στη Χαμάς

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ υποστήριξε, όπως αναφέρουν οι «Times of Israel», πως δεν διέταξε επίγεια επιχείρηση στη Γάζα, επειδή πίστευε ότι δεν ήταν απαραίτητο. «Αν το έκρινα απαραίτητο, θα το είχα ζητήσει. [...] Προκαλέσαμε τις μέγιστες δυνατές απώλειες στη Χαμάς, ενώ ταυτόχρονα μειώσαμε στο λιγότερο δυνατό τα δικά μας θύματα» είπε. Πρόσθεσε ακόμα ότι το Ισραήλ εκπλήρωσε τον στόχο του απέναντι στη Χαμάς, με ένα «χτύπημα που δεν μπορούσε να φανταστεί», καταστρέφοντας το υπόγειο σιδηροδρομικό δίκτυο που έχτισε στη Γάζα και το οποίο, όπως είπε, μετατράπηκε σε «παγίδα θανάτου».

Σκοτώσαμε πάνω από 200 τρομοκράτες

Ότι το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 200 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων 25 ανώτερων αξιωματούχων, υποστήριξε ο Νετανιάχου προσθέτοντας με νόημα: «και όσοι δεν σκοτώθηκαν, ξέρουν ότι μπορούμε να τους ξετρυπώσουμε, επίτευγμα που κανένας στρατός δεν έχει επιτύχει ποτέ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA