ΔΙΕΘΝΗ
23/05/2021 09:50

Κορονοϊός: Καρδιακά προβλήματα σε νέους μετά τον εμβολιασμό εξετάζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών

Μικρός αριθμός εφήβων και νεαρών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, ενδέχεται να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC)

Κορονοϊός: Καρδιακά προβλήματα σε νέους μετά τον εμβολιασμό εξετάζουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών
Στιγμιότυπο από τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19 (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μικρός αριθμός εφήβων και νεαρών ενηλίκων που εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, ενδέχεται να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC). Σύμφωνα με τους New York Times, τα CDC εξετάζουν δεκάδες αναφορές ότι έφηβοι και νεαροί ενήλικες μπορεί να εμφάνισαν μυοκαρδίτιδα, μια φλεγμονή του καρδιακού μυός, μετά τον εμβολιασμό τους κατά του κορονοϊού.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αποτελεσματικά κατά της ινδικής μετάλλαξης τα εμβόλια της Pfizer και της AstraZeneca - Τι υποστηρίζει νέα έρευνα

Το Reuters δεν μπόρεσε άμεσα να επικοινωνήσει με τα CDC για να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το καρδιακό πρόβλημα φαίνεται να έχει εμφανιστεί κυρίως σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες περίπου τέσσερις ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης τους είτε του εμβολίου της Moderna είτε των Pfizer/BioNTech, και τα δύο εμβόλια mRNA. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπήρξαν «σχετικά λίγες» περιπτώσεις και ενδέχεται να μην σχετίζονται καθόλου με τον εμβολιασμό, αναφέρουν οι New York Times.

Η εξέταση βρίσκεται στα αρχικά στάδια και τα CDC δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει εάν υπάρχει οποιαδήποτε απόδειξη ότι τα εμβόλια προκάλεσαν τα καρδιακά προβλήματα, ανέφεραν οι New York Times. Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι ΗΠΑ ενέκριναν το εμβόλιο Pfizer/BioNTech για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΡΔΙΑ PFIZER MODERNA

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ