Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια φωτογραφία κάποιων εκ των επιβατών της πτήσης - θρίλερ της Ryanair που ξεκίνησε από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στη Λευκορωσία για να συλληφθεί ο Ρομάν Προτασέβιτς  - με εντολή του Αλεξάντερ Λουκασένκο - δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα της Λιθουανίας.  

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: Κατασκοπευτικό θρίλερ με πτήση της Ryanair από Αθήνα - Πώς έγινε η «αεροπειρατία» με εντολή Λουκασένκο

Στην εικόνα εμφανίζονται ορισμένοι εκ των επιβατών της πτήσης, που προσγειώθηκε στο Μινσκ της Λευκορωσίας, έπειτα από ενημέρωση του πιλότου για δήθεν απειλή τοποθέτησης βόμβας. Ωστόσο, όπως γρήγορα ξεκαθαρίστηκε, η προσγείωση του αεροσκάφους έγινε με εντολή του Λευκορώσου προέδρου Λουκασένκο, ενώ πράκτορες της ασφάλειας συνέλαβαν τον  δημοσιογράφο, Ρομάν Προτασέβιτς, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης στη χώρα. Σημειώνεται πως το όνομα του Προτασέβιτς βρισκόταν σε κατάλογο καταζητούμενων μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που ακολούθησαν τις τελευταίες εκλογές.

 Προσγειώθηκε στο Βίλνιους το αεροσκάφος

Το αεροσκάφος, το οποίο κατευθυνόταν από την Αθήνα προς τη Λιθουανία και έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Λευκορωσία για να συλληφθεί αντιπολίτευομενος δημοσιογράφος, προσγειώθηκε - εντέλει - αργά το βράδυ της Κυριακής στο αεροδρόμιο του Βίλνιους.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκε μάλιστα και η πρωθυπουργός της Λιθουανίας, Ίνγκριντα Σιμονιτέ.

https://twitter.com/HannaLiubakova/status/1396539949692882947?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA