Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε από τη ζωή ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ο πρώτος άνδρας στον δυτικό κόσμο που έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού στις 8 Δεκεμβρίου 2020. Ο Βρετανός με το... ιδιαίτερο ονοματεπώνυμο έγινε γνωστός σε όλο τον πλανήτη όταν τον περασμένο Δεκέμβριο έγινε ο δεύτερος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κόβεντρι, όπου εκεί άφησε και την τελευταία του πνοή πεντέμιση μήνες αργότερα.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ ανάμεσα στους πρώτους Βρετανούς που εμβολιάστηκαν - Τα δάκρυα του υπουργού Υγείας

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ έφυγε σήμερα από τη ζωή στα 81 του, μετά από ασθένεια. Αξίζει να σημειωθεί πως όταν έκανε το εμβόλιο, νοσηλευόταν ήδη σε θάλαμο του νοσοκομείου. Μάλιστα είχε πει ότι «το προσωπικό σε αυτό το νοσοκομείο είναι υπέροχο». Η φωτογραφία του να εμβολιάζεται έδωσε σε πολλούς την ελπίδα, την ώρα που ο κόσμος βίωνε το lockdown.

Πέραν της οικογένειάς του, πολλοί άνθρωποι ένιωσαν θλίψη για την απώλειά του. Ήταν άλλωστε και πολύ αγαπητή φιγούρα του κόμματος των Εργατικών στο Κόβεντρι, ενώ είχε αφοσιωθεί στο να κάνει καλύτερη την τοπική κοινότητα. Είχε αναπτύξει έντονη δραστηριότητα, ήταν δεινός φωτογράφος, αγαπούσε την τζαζ και τις κοινωνικές επαφές, αλλά και το περιβάλλον και τους κήπους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA