Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δωρεά 600.000 δολαρίων στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν - προκείμενου να μελετηθεί το αν οι κορονοϊοί της νυχτερίδας μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο - αποκάλυψε ο δρ. Άντονι Φάουτσι. Το ποσό καταβλήθηκε σε μία περίοδο 5 ετών από τη ΝIAID, δηλαδή την αμερικανική κρατική οντότητας που διερευνά και καθορίζει τα μέτρα για τις μολυσματικές ασθένειες, στο γκρουπ «EcoHealth Alliance», το οποίο στη συνέχεια μεταβίβασε το ποσό στο κινεζικό Ινστιτούτο.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η ινδική μετάλλαξη έχει εντοπιστεί επίσημα σε 53 χώρες, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Σύμφωνα με το Fox News, ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά - στη διάρκεια κοινοβουλευτικής υποεπιτροπής που εξετάζει τα οικονομικά του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας των ΗΠΑ - πως «θα ήταν σχεδόν παράβαση καθήκοντος εάν δεν μελετούσαμε το συγκεκριμένο ρίσκο και ο μόνος τρόπος να διεξαγάγεις τέτοιες έρευνες είναι πας στην πηγή των γεγονότων».

Σημειώνεται πως η μελέτη αφορούσε την νόσο SARS του 2000, που εκτιμάται ότι ξεκίνησε από τις νυχτερίδες, με τον Φάουτσι να επισημαίνει πως «δεν μπορείς να μελετήσεις τις νυχτερίδες στο… Fairfax της Βιρτζίνια, για να μάθεις που μπορεί να σε οδηγήσει  η επαφή ζώου - ανθρώπου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA