Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοκαΐνη αξίας 80 εκατομμυρίων λιρών ξεβράστηκε κατά μήκος της νότιας ακτής της Βρετανίας. Σχεδόν ένας τόνος από τη ναρκωτική ουσία βρέθηκε να επιπλέει στην ακτή σε αδιάβροχες σακούλες που συνδέονταν με σωσίβια σε δύο τοποθεσίες που απείχαν περί τα 45 χιλιόμετρα η μια από την άλλη.

Διαβάστε ακόμη: Φλόριντα: Έκρυβε ναρκωτικά στο προσθετικό του πόδι και τα διακινούσε στην φυλακή

Όπως αναφέρει η Express, oι περαστικοί ανακάλυψαν τα λάφυρα στο Χέιστινγκς και στο Νιουχέιβεν, στο Ανατολικό Σάσεξ την Τρίτη (25/5). Η αστυνομία του Σάσεξ απομάκρυνε τα ναρκωτικά από τις παραλίες και τα αποθήκευσε σε ασφαλή τοποθεσία. Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) έχει ξεκινήσει έρευνα για τα ευρήματα, τα οποία οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι συνδέονται. Τα δείγματα που ελήφθησαν από το φορτίο έχουν δοκιμαστεί θετικά για κοκαΐνη, αν και δεν έχει ακόμη διεξαχθεί πλήρης ιατροδικαστική εξέταση. Το συνολικό βάρος πιστεύεται ότι είναι περίπου 960 κιλά, το οποίο αν κοπεί και πωληθεί στους δρόμους στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα είχε εκτιμώμενη αξία περίπου 80 εκατομμυρίων λιρών.

Οι εικόνες από το συγκεκριμένο σημείο δείχνουν μια σειρά από σακούλες που περιέχουν κόκκινα ορθογώνια πακέτα. Οι σακούλες, τυλιγμένες σε επενδύσεις κάδων, έχουν ασφαλιστεί με μονωτική ταινία και είναι δεμένες με τα σωσίβια. Αξιωματικοί πιστεύουν ότι τα ναρκωτικά προέρχονται από τη Νότια Αμερική, αν και δεν γνωρίζουν το πώς βρέθηκαν στη Μάγχη.

Κοκαΐνη 960 κιλών εντοπίστηκε σε δύο βρετανικές ακτές (Πηγή: Νational Crime Agency)

Ο Μάρτιν Γκρέις, διοικητής υποκαταστήματος της NCA, δήλωσε: «Πρόκειται για μια σημαντική ποσότητα ναρκωτικών κατηγορίας Α που πιστεύουμε ότι προέρχονταν από τη Νότια Αμερική, αλλά έχουμε αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το πώς τα ναρκωτικά ξεβράστηκαν εδώ και πού θα μπορούσε να ήταν ο τελικός προορισμός.»

Σαφώς, η απώλεια ενός φορτίου τέτοιου μεγέθους θα αποτελέσει σημαντικό χτύπημα στα εμπλεκόμενα εγκληματικά δίκτυα. «Η έρευνά μας υποστηρίζεται τόσο από την αστυνομία του Σάσεξ όσο και από τη συνοριακή δύναμη και είναι επίσης πιθανό να εμπλέξει διεθνείς εταίρους», πρόσθεσε ο Γκρέις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA