Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός έχει σημάνει στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια των ΗΠΑ μετά από πληροφορίες για πυροβολισμούς που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμη: Οχάιο: «Αρκετοί» νεκροί μετά από πυροβολισμούς

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα, ο φερόμενος ως δράστης αυτοκτόνησε αμέσως μετά τους πυροβολισμούς που άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες.

Το Γραφείο του Σερίφη της Κομητείας της Σάντα Κλάρα ανέφερε σε ανακοίνωση της στο twitter ότι ο δράστης είναι νεκρός. Δεν έχει καταστεί σαφές αν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου σκότωσαν τον δράστη ή αν αυτός αυτοκτόνησε. Ο αριθμός των νεκρών, των τραυματιών και η σοβαρότητα των τραυματισμών τους είναι άγνωστος μέχρι στιγμής.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε πως οι πυροβολισμοί ξεκίνησαν στη διάρκεια μιας συνεδρίασης συνδικάτων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη.

Ο δήμαρχος Sam Liccardo έγραψε στο Twitter ότι «ο σκοπευτής δεν αποτελεί πλέον απειλή και η εγκατάσταση έχει εκκενωθεί».

 

https://twitter.com/sliccardo/status/1397569177511022593?ref_src=twsrc^tfw

«Οι καρδιές μας είναι μαζί μετις οικογένειες αυτών που χάσαμε σε αυτό το φρικτό μακελειό. Ο σκοπευτής πέθανε και περισσότερες πληροφορίες θα δοθούν σε πολύ λίγο», επιβεβαίωσε λίγα λεπτά αργότερα ο δήμαρχος.

https://twitter.com/sliccardo/status/1397580228537450510?ref_src=twsrc^tfw

Live εικόνα από την περιοχή 

 Σε συνέντευξη Τύπου, αξιωματικοί της αστυνομίας δήλωσαν ότι η σκηνή βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση και περισσότερες λεπτομέρειες θα κυκλοφορήσουν σύντομα. Η διεύθυνση του σιδηροδρομικού σταθμού αναφέρει ότι οι πυροβολισμοί ξέσπασαν κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης εργαζομένων για τους σιδηροδρόμους, ενώ οι πρώτες εικόνες ήρθαν από τους εκκενωμένους δρόμους της περιοχής. Οι πυροβολισμοί έκλεισαν την κυκλοφορία σε κοντινούς δρόμους κατά τη διάρκεια των πρωινών μετακινήσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA