Μενού
  • Α-
  • Α+

Συναγερμός σήμανε στις αστυνομικές αρχές της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, όπου σημειώθηκε περιστατικό με πυροβολισμούς σε σιδηροδρομικό αμαξοστάσιο στην περιοχή Σαν Χοσέ. Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος τουλάχιστον οκτώ θυμάτων, ενώ ο δράστης, που είναι και αυτός νεκρός, ήταν υπάλληλος του σιδηροδρομικού σταθμού, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

 Διαβάστε ακόμη: Οχάιο: «Αρκετοί» νεκροί μετά από πυροβολισμούς

Μια ομάδα απενεργοποίησης βομβών βρίσκεται στη σκηνή αναζητώντας εκρηκτικές συσκευές, δήλωσε ο Ράσελ Ντέιβις «Λάβαμε πληροφορίες ότι υπάρχουν εκρηκτικές συσκευές που βρίσκονται μέσα στο κτίριο», είπε. «Προσπαθούμε να εξετάσουμε κάθε δωμάτιο και κάθε ρωγμή αυτού του κτηρίου και να διασφαλίσουμε ότι η δημόσια ασφάλεια είναι σίγουρη, ώστε να το ανοίξουμε ξανά στο εγγύς μέλλον», συνέχισε. Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Κλάρα Λόρι Σμιθ δήλωσε ότι η περιοχή έχει εκκενωθεί, ενώ οι αρχές ερευνούν το κτίριο.

Από τους πυροβολισμούς υπάρχουν και τραυματίες, ο αριθμός των οποίων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμα. Νωρίτερα γινόταν λόγος για αρκετούς θανάτους και τραυματίες.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν ο δήμαρχος του Σαν Χοσέ, Σαμ Λικάρντο, έγραψε στο Twitter ότι «ο δράστης δεν συνιστά πια απειλή» και ότι εκκενώθηκε ο σταθμός. Επί τόπου βρίσκονται αρκετές υπηρεσίες για τη διερεύνηση του περιστατικού. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Γκάβιν Νιούσαμ, έγραψε στο Twitter ότι βρίσκεται σε στενή επαφή με τις τοπικές αρχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA