Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τη φρίκη που έζησε στις φυλακές της Λευκορωσίας μίλησε αποκλειστικά στο Star η αθλήτρια της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού, Γέλενα Λεουτσένκα, η οποία συνελήφθη γιατί συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Λουκασένκο και πέρασε 15 μέρες στη φυλακή.

Διαβάστε ακόμη: Λευκορωσία: «Κόλαση» οι φυλακές του Λουκασένκο – Ηλεκτροσόκ, ξυλοδαρμοί, στέρηση ύπνου και φαγητού

Η Γελένα τραγουδά το τραγούδι των φυλακισμένων αντικαθεστωτικών γυναικών της Λευκορωσίας, σύμβολο αντίστασης και ελευθερίας. «Φανταστείτε μια φυλακή και κάπου μακριά ακούω γυναίκες να τραγουδάνε! Είναι ένα παραδοσιακό τραγούδι για μία γυναίκα που τραγουδά για την κόρη της που μαζεύει λουλούδια» λέει.

Η Λεουτσένκα περιγράφει τον εφιάλτη της φυλακής, όπου άλλοι κρατούμενοι, σύμφωνα με το Star, υποβαλλόταν στο βασανιστήριο του «χελιδονιού»: δεμένοι με χειροπέδες πίσω από την πλάτη, ανυψώνονται μέχρι να υποστούν εξάρθρωση.

«Ο φρουρός ήρθε με όλη του τη δύναμη, με έσπρωξε στο κελί μου και μου είπε να σκάσω. Για δεκαπέντε μέρες δεν έκανα μπάνιο, έπρεπε να πλένομαι στην τουαλέτα με κρύο νερό. Συνειδητοποίησα ότι έχω ψείρες, όχι μόνο στο κεφάλι μου αλλά και στα ρούχα μου» συγκλονίζει η Γελένα Λεουτσένκα.

«Ναι φοβάμαι κατά κάποιον τρόπο, αλλά ξέρω ότι αγωνίζομαι για την αλήθεια. Είμαι γνωστή αθλήτρια, θα μπορούσα να κάτσω ήσυχη, να ζήσω μια χαρούμενη ζωή, να ταξιδεύω και να μη με νοιάζει» που επιλέγει να «φωνάξει» αντί να σωπάσει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA