Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ένα βίντεο με φωτογραφίες από την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Στο βίντεο το οποίο διαρκεί ένα 1 λεπτό και 39 δευτερόλεπτα, ακούγεται ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ευχαριστεί τον «φίλο του» όπως χαρακτηρίζει τον Νίκο Δένδια, για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. Επιπλέον εκφράζει τη χαρά του για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: «Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στις 14 Ιουνίου - Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Τσαβούσογλου

Στη συνέχεια του βίντεο το οποίο έχει ως επί το πλείστον φωτογραφίες από την «ιδιωτική επίσκεψη» του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στη Θράκη και έχει αγγλικούς υπότιτλους, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρεται στα επόμενα βήματα όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις σύμφωνα με την Άγκυρα.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1399382847551684613?ref_src=twsrc^tfw

Αναλυτικά το μήνυμα του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Είμαι ευχαριστημένος που επέστρεψα στην Ελλάδα μετά από 5 χρόνια. Ευχαριστώ τον φίλο μου Νίκο (Δένδια) για την πρόσκληση και τη φιλοξενία που έδειξε σε εμένα και την αντιπροσωπεία μου. Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε συνολικά τις σχέσεις μας στις συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια, καθώς και μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Επίσης αξιολογήσαμε περιφερειακά ζητήματα. Αρχίσαμε να εργαζόμαστε σε πραγματικά έργα που επικεντρώνονται στη δράση και τη συνεργασία. Έχουμε συμφωνήσει θεωρητικά σε 25 σημεία από τομέα των μεταφορών έως τον τομέα της ενέργειας και από τον τουρισμό έως το περιβάλλον και το εμπόριο. Στο προσεχές διάστημα οι σχετικοί θεσμοί των δύο χωρών θα συναντηθούν για να συζητήσουν πολυάριθμα ζητήματα συνεργασίας. Αποφασίσαμε από κοινού ν’ αναγνωρίσουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, κάτι που θα έχει θετική επίδραση στους τουριστικούς τομείς των δύο χώρων

Ο πολιτικός και στρατιωτικός διάλογός μας προχωράει σε όλα τα κανάλια. Ο 63ος γύρος των διερευνητικών επαφών θα πραγματοποιηθεί στην Τουρκία. Έχουμε μακροχρόνια ζητήματα τα οποία αναμένουν κάποια λύση. Έχουμε επίσης διαφορετικές απόψεις. Θέλουμε όλα αυτά να επιλυθούν με βάση τις σχέσεις καλής γειτονίας, το διεθνές δίκαιο και σεβασμό στα αμοιβαία δικαιώματα και συμφέροντα. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει ο διάλογος να συνεχιστεί αδιάκοπα. Εμείς ως Τουρκία, είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις για τη βελτίωση των σχέσεων μας σε κάθε τομέα. Επίσης συμφωνήσαμε με τον Νίκο Δένδια να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA