Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα ένα ανησυχητικό περιστατικό συνέβη στη Λευκορωσία του Αλεξάντερ Λουκασένκο, αφού ο Στεπάν Λατίποφ, κάτοικος του Μινσκ, προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του, κόβοντας τον λαιμό του, μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου όπου διεξαγόταν η δίκη του, όπως αναφέρει η οργάνωση υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Viasna».

Διαβάστε ακόμη: Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο Reader: «Η ζωή οποιουδήποτε στη Λευκορωσία είναι σε κίνδυνο»

«Η αστυνομία μου είπε ότι αν δεν παραδεχθώ την ενοχή μου θα διωχθούν ποινικά οι συγγενείς και οι γείτονες μου», δήλωσε ο Λατίποφ, ο οποίος ανέφερε ότι υπέμεινε σκληρά βασανιστήρια για 51 ημέρες, ενώ οι αστυνομικοί του υποσχέθηκαν παρόμοια μεταχείριση για τον πατέρα και τους συγγενείς του.

Στο βίντεο που ανέβηκε στα κοινωνικά δίκτυα διακρίνεται ο Λατίποφ σχεδόν αναίσθητος μέσα σ’ ένα κελί στην αίθουσα του δικαστηρίου, έχοντας γύρω του αστυνομικού και κόσμος από το ακροατήριο να ουρλιάζει.

https://twitter.com/Belsat_TV/status/1399696165197733898?ref_src=twsrc^tfw

Στο σημείο έφτασαν αμέσως γιατροί αλλά ο άνδρας είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις του. Όπως ανακοίνωσε το «Viasna» ο Λατίποφ θα μπει σε τεχνητό κώμα. Ο πατέρας του Λατίποφ δήλωσε ότι ο Στεπάν από τις 11 Απριλίου βρίσκεται σε κρατητήριο μαζί με άτομα που παρουσιάζουν ψυχικά προβλήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA