Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απαγόρευση όλων των πτήσεων αεροσκαφών των ρωσικών αερογραμμών με προορισμό τη Γερμανία, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της χώρας την Τετάρτη. Η συγκεκριμένη κίνηση σύμφωνα με το υπουργείο ήρθε λίγο αφότου η Lufthansa, αναγκάστηκε ν’ ακυρώσει πτήσεις προς τη Ρωσία επειδή δεν έλαβε έγκαιρα άδεια από τις ρωσικές αρχές.

Διαβάστε ακόμη: Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια στο Reader: «Η ζωή οποιουδήποτε στη Λευκορωσία είναι σε κίνδυνο»

«Εξαιτίας της αρχής της ανταποδοτικότητας, η ομοσπονδιακή αρχή πολιτικής αεροπορίας δεν θα εκδίδει πλέον άδειες για πτήσεις που πραγματοποιούνται από ρωσικές εταιρίες για όσο καιρό  αναμένεται έγκριση από τη ρωσική πλευρά», ανέφερε μία ανακοίνωση του υπουργείου που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 «Το υπουργείο Μεταφορών και η γερμανική πρεσβεία βρίσκονται σε επικοινωνία με τις ρωσικές υπηρεσίες που ρυθμίζουν την αεροπλοΐα. Μόλις η Ρωσική Υπηρεσία Αερομεταφορών δώσει έγκριση για τις πτήσεις της Lufthansa, τότε θα επιτραπεί και στα ρωσικά αεροσκάφη να πετάξουν στον εναέριο χώρο της Γερμανία», ανέφερε μία εκπρόσωπος του υπουργείου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στο «σήριαλ» με την «κρατική αεροπειρατεία» της κυβέρνησης του Αλεξάντερ Λουκασένκο στη Λευκορωσία και τη σύλληψη του Ρομάν Προτασέβιτς που είχε σαν αποτέλεσμα κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανάμεσα στις οποίες ήταν τα αεροσκάφη των κρατών-μελών να παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Έτσι την περασμένη εβδομάδα ακυρώθηκαν δύο πτήσεις της Air France και μία της αυστριακής Austrian Airlines, θυγατρικής της Lufthansa, επειδή η Ρωσία δεν ενέκρινε την αλλαγή στα σχέδια πτήσης, που είχε ως στόχο να αποφύγουν τα αεροπλάνα τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει ότι η ακύρωση των πτήσεων της Air France οφειλόταν αποκλειστικά και μόνο σε «τεχνικά θέματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA