Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή της νέα «πράσινης λίστας» για του προορισμούς που μπορούν τα ταξιδεύουν οι Βρετανοί τουρίστες βρίσκονται οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Η κυβέρνηση στη Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να ανακοινώσει απόψε τους ασφαλής προορισμούς και σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει ανάμεσά τους θα βρίσκονται και ελληνικά νησιά.

Διαβάστε ακόμη: Ελπίδες για ελληνικά νησιά στην ασφαλή λίστα λόγω κορονοϊού για ταξίδια από τη Βρετανία

Είναι άλλωστε καθολική η απαίτηση πλέον στη Μεγάλη Βρετανία τα ελληνικά νησιά αλλά και τα ισπανικά να «ανοίξουν» για τους τουρίστες που εδώ και έναν μήνα, από τις 7 Μαΐου που ανακοινώθηκε η πρώτη «πράσινη λίστα» μπορούν να ταξιδεύουν -με εξαίρεση την Πορτογαλία- σε μη δημοφιλής ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο independent ανάμεσα στα νησιά που αναμένεται να προστεθούν στους ασφαλείς προορισμούς βρίσκονται και πέντε ελληνικά. Όπως σημειώνεται από την Ελλάδα, η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη ανήκουν στους χαμηλού ρίσκου προορισμούς. Και αυτό αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στις τελικές αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι ταξιδιωτικές συμβουλές του FCDO είναι η βάση για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες που αποφασίζουν εάν θα οργανώσουν ή όχι τις οργανωμένες διακοπές. Και από εκεί προκρίνονται τόσο τα πέντε ελληνικά νησιά όσο και οι Κανάριοι Νήσοι της Ισπανίας, που έχουν δημοφιλής προορισμούς, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τις Βαλεαρίδες Νήσους (και προορισμούς όπως η Ίμπιζα).

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η σημερινή απόφαση θα είναι «επιφυλακτική» με βασικό κριτήριο «την προστασία των λαών αυτής της χώρας».

Η ηπειρωτική Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία αναμένεται να παραμείνουν στην «πορτοκαλί λίστα» με τους υπουργούς να λένε ότι είναι έξι έως οκτώ εβδομάδες πίσω από το Ηνωμένο Βασίλειο σε ό,τι έχει να κάνει τους εμβολιασμούς για τον κορονοϊό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA