ΔΙΕΘΝΗ
04/06/2021 00:30

Nord stream 2: Μένουν μόλις 100 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου

Σχεδόν ολοκληρωμένος είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 που βρίσκεται κάτω από τη Βαλτική θάλασσα καθώς απομένουν μόνο 100 χιλιόμετρα για την αποπεράτωσή του

Nord stream 2: Μένουν μόλις 100 χιλιόμετρα για να ολοκληρωθεί ο αγωγός φυσικού αερίου
(Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Σχεδόν ολοκληρωμένος είναι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 που βρίσκεται κάτω από τη Βαλτική θάλασσα. Σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, απομένει μόλις η κατασκευή 100 χιλιομέτρων για την ολοκλήρωση του αγωγού.

Διαβάστε ακόμη: Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Ταυτότητα για όλους τους πολίτες: Τι είναι και πού χρησιμεύει

«Ελπίζουμε πως οι κατασκευαστικές εργασίες στον Nord Stream 2 θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη του έτους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Αλεξάντερ Νόβακ, στους δημοσιογράφους αναφερόμενος στην πρόοδο στον αγωγό. Το σχέδιο του Nord Stream 2, υπό την ηγεσία της Gazprom με τους δυτικούς εταίρους της, έχει στόχο τη διανομή ρωσικού αερίου στη Γερμανία, αλλά σε αυτό εναντιώνεται επί μακρόν η Ουάσινγκτον η οποία υποστηρίζει ότι θα αυξήσει επικίνδυνα την περιφερειακή επιρροή της Μόσχας.

Τον περασμένο μήνα οι ΗΠΑ παραιτήθηκαν από τις κυρώσεις στην εταιρεία πίσω από τον αγωγό, μια κίνηση στην οποία αντιτέθηκαν οι επικριτές του σχεδίου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χαιρετίστηκε όμως από το Κρεμλίνο. Ωστόσο η περιβαλλοντική οργάνωση Deutsche Umwelthilfe είπε πως ζήτησε την ανάκληση της άδειας κατασκευής και λειτουργίας του Nord Stream 2 για λόγους προστασίας του κλίματος, με βάση μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Το δικαστήριο ανάγκασε τη Γερμανία νωρίτερα αυτό τον μήνα να κάνει πιο αυστηρό τον νόμο της για το κλίμα, μετά την αγωγή που κατέθεσαν κατά του κλιματικού νόμου του 2019, μεταξύ άλλων, κάτοικοι νησιών της Βόρειας Θάλασσας, που φοβούνται αύξηση της στάθμης της θάλασσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΩΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ NORD STREAM 2 ΑΓΩΓΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ