Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κοπάδι των περιπλανώμενων ελεφάντων που εγκατέλειψε το καταφύγιό του σταμάτησε για ξεκούραση στην Κίνα και το βίντεο με τον γαλήνιο ύπνο τους κάνει τον γύρο του διαδικτύου! 

Διαβάστε ακόμη: Κίνα: Κοπάδι με ελέφαντες πάει... εκδρομή και παρατάχθηκαν φορτηγά για να τους εμποδίσουν

Η περιπέτεια των 15 ελεφάντων που εγκατέλειψαν το καταφύγιο της Σισανμπανά, ανάμεσα στο Λάος και τη Μιανμάρ, ξεκίνησε στα μέσα Απριλίου. Οι ελέφαντες κατευθύνονται βόρεια, διανύοντας μία απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων και το ταξίδι τους έχει προκαλέσει... φρενίτιδα στα social media, αλλά και ανησυχία σε κατοίκους περιοχών που παρατάσσουν φορτηγά για να προστατέψουν τις σοδιές τους.

Ένα από τα drones που παρακολουθούν το κοπάδι ελεφάντων, που διασχίζουν τη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν της Κίνας, κατέγραψε τα παχύδερμα ενώ ξεκουράζονται από το μακρινό τους ταξίδι. Οι ελέφαντες είναι ξαπλωμένοι στο έδαφος και κοιμούνται ενώ ένα μωρό φαίνεται σαν να παίζει ή να προσπαθεί να ξυπνήσει, μάλλον τη μαμά του.

https://www.youtube.com/watch?v=3aBx2_2s7t8

Την περασμένη εβδομάδα, εικόνες από το κοπάδι των 15 ελεφάντων που περπατούσαν σε μια κατοικημένη περιοχή εμφανίστηκαν στα κοινωνικά μέσα και προκάλεσαν έντονο ενδιαφέρον για τα μέσα ενημέρωσης. Οι κινεζικές αρχές έστειλαν μια ειδική ομάδα για την παρακολούθηση τους, ενώ η κρατική τηλεόραση καλύπτει την περιπλάνησή τους.

«Βρισκόμαστε εδώ για να εμποδίσουμε τους ελέφαντες», δήλωσε ένας οδηγός φορτηγού στο CCTV, ο οποίος είχε παρατάξει το κόκκινο όχημά του μαζί με τα άλλα που σχημάτιζαν το τείχος, και διευκρίνισε ότι ενήργησε κατόπιν αιτήματος των αρχών. Ο λόγος της ασυνήθιστης αυτής μετανάστευσης παραμένει ένα μυστήριο, ενώ οι ελέφαντες λεηλατούν στο πέρασμά τους χωράφια με καλαμπόκι και προκαλούν πολλές υλικές ζημιές. Η κινεζική τηλεόραση είχε μεταδώσει την περασμένη εβδομάδα ότι από τότε που αναχώρησαν από το καταφύγιό τους, έχουν καταστρέψει περίπου 560 στρέμματα καλλιεργημένων εκτάσεων και ότι οι ζημιές που έχουν προκαλέσει αποτιμώνται σε 6,8 εκατομμύρια γουάν (περίπου 870.000 ευρώ).

Οι ελέφαντες που ζουν ελεύθεροι στη φύση προστατεύονται στην Κίνα, όπου ζει ένας πληθυσμός περίπου 300 ζώων, έναντι λιγότερων από 200 στα χρόνια του 1980. Ζουν αποκλειστικά στην Σισανμπανά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια τα παχύδερμα τείνουν να προσεγγίζουν χωριά, καθώς τα φυτά με τα οποία τρέφονται συνήθως έχουν αντικατασταθεί με είδη που δεν είναι βρώσιμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA