Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και την Άγγελα Μέρκελ όπως και τον Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει πίσω σε όσα πιστεύει.Ταυτόχρονα, άφησε και υπονοούμενα για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στο Αιγαίο. Αναφέρθηκε δε στο παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο, λέγοντας: «Έχει δοθεί η απαραίτητη απάντηση στις προσπάθειες φυλάκισης της χώρας μας στις ακτές της. Έχουμε σπάσει τα παιχνίδια της συρρίκνωσης της χώρας μας»

Τον «στρίμωξαν» οι ΗΠΑ  

Ο πρόεδρος Μπάιντεν θα θέσει ευθέως στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το θέμα των τουρκικών ενεργειών στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. Απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου της επιτροπής, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο κ. Μπλίνκεν ενστερνίστηκε τις ανησυχίες που εξέφρασε ο γερουσιαστής για την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και χαρακτήρισε τις τουρκικές ενέργειες βαθύτατα προβληματικές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA