Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοντά στην κατασκευή του πρώτου πολεμικού πλοίου stealth είναι η Ρωσία, το οποίο δεν θα μπορούν να το ανιχνεύουν τα εχθρικά σκάφη και τα ραντάρ. Σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ της Ρωσίας το σκαρί με το όνομα Project 20386 είναι έτοιμο και θα παραδοθεί τον επόμενο χρόνο στο Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε ακόμη: Iron Dome: Ο φύλακας των αιθέρων του Ισραήλ

Το πλοίο θα διαθέτει πυραύλους cruisse, αντιαεροπορικούς πυραύλους και κανόνια. Ακόμα θα είναι εξοπλισμένο κατάλληλα για να μπορεί να εντοπίζει και να επιτίθεται σε υποβρύχια. Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, το πλοίο διαθέτει ειδική στρώση υλικού το οποίο βοηθά στο να μην ανιχνεύεται από τα ραντάρ. Ακόμα έχει σχεδιαστεί ώστε να μην έχει πολλές προεξοχές ώστε να μη δίνει μεγάλο στίγμα.

Η Ρωσία διαθέτει εδώ και πάρα πολύ καιρό πλοία τα οποία έχουν επίστρωση αντιραντάρ, όμως κανένα από αυτά δεν είναι εντελώς «αόρατο», όπως θα είναι το Project 20386. Η Ρωσία έχει επενδύσει αρκετά στο να αναπτύξει πλοία με δυνατότητα stealth αλλά μέχρι τώρα δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τη Δύση. Αυτό φαίνεται πλέον έτοιμο να αλλάξει, καθώς η τεχνολογία της χώρας θα μπορέσει να δώσει στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό την ώθηση που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες τακτικές πολέμου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA