Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο Ισραήλ απαγορεύεται πλέον με υπουργικό διάταγμα το εμπόριο της γούνας ζώων στη μόδα και μάλιστα είναι η πρώτη χώρα που υιοθετεί μια τόσο αυστηρή νομοθεσία. «Το εμπόριο της γούνας των ζώων, εισαγωγές και εξαγωγές, θα απαγορευτεί με εξαίρεση τις ανάγκες για έρευνα, εκπαίδευση και ορισμένες θρησκευτικές παραδόσεις», ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ισραήλ  διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες.

Η χρήση της γούνας, που χρησιμοποιείται τελετουργικά στο «Schtreimel», το καπέλο από αληθινή γούνα που φορούν ορισμένοι υπερορθόδοξοι εβραίοι, θα συνεχίσει να επιτρέπεται.

«Η βιομηχανία του εμπορίου της γούνας προκαλεί αδιανόητα βάσανα στα ζώα και αυτό το διάταγμα θα μεταμορφώσει την αγορά της μόδας στο Ισραήλ κάνοντάς την καλύτερη στο θέμα του σεβασμού των περιβαλλοντικών κανόνων», ακοίνωσε η Γκίλα Γκαμλιέλ, η υπουργός Περιβάλλοντος.

Το Ισραήλ είχε ήδη απαγορεύσει το 1976 την εκτροφή ζώων για τη γούνα τους. Διάφορες χώρες παγκοσμίως εφαρμόζουν μερικές απαγορεύσεις στο εμπόριο της γούνας, ιδίως για είδη που απειλούνται, όπως η φώκια. Η πλήρης απαγόρευση του εμπορίου της γούνας δεν εφαρμόζεται παρά μόνο σε ορισμένες πόλεις, όπως το Σάο Πάολο στη Βραζιλία ή στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Η Ινδία έχει εγκρίνει ένα ανάλογο μέτρο, σε εθνικό επίπεδο, όμως μονάχα για τα δέρματα του βιζόν, της αλεπούς και του τσιντσιλά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA