Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαφή μηνύματα στις ΗΠΑ στέλνει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας στο TRT Haber.

Διαβάστε ακόμηΗΠΑ: Κατατέθηκε νομοσχέδιο που «ανοίγει» το δρόμο για να αποκτήσει η Ελλάδα F-35

«Βλέπουμε ότι (ΗΠΑ) είναι πρόθυμη να συνεργαστεί μαζί μας όχι μόνο στη Λιβύη και τη Συρία, αλλά και σε πολλές περιοχές από τη Μεσόγειο έως τον Εύξεινο Πόντο και τον Καύκασο» δήλωσε αρχικά ο Τσαβούσογλου.

Ωστόσο, αναφερόμενος στα αμυντικά συστήματα Patriot άφησε σαφείς αιχμές κατά των ΗΠΑ, λίγο πριν τη συνάντηση Μπάιντεν - Ερντογάν.

«Δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι Patrion. Εάν οι ΗΠΑ δεν παρέχουν εγγυήσεις για τους Patriot, μπορούμε επίσης να αγοράσουμε συστήματα αεροπορικής άμυνας από τους άλλους συμμάχους μας» ανέφερε.

Ο Τσαβούσογλου αναγνώρισε ακόμη πως υπάρχουν προβλήματα, σημειώνοντας πως αυτά αφορούν ακόμα τους S-400.

«Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει την επιθυμία να συνεργαστεί με την Τουρκία σε πολλούς στρατηγικούς τομείς. Ο Μπάιντεν επίσης. Από τη μία πλευρά, πώς θα λύσουμε αυτά τα προβλήματα, από την άλλη πλευρά, θα είμαστε σε θέση να ενισχύσουμε τις σχέσεις; Έχουμε επίσης σχέσεις στον οικονομικό τομέα. Τι πρέπει να κάνουμε για να επιτύχουμε τους στόχους; Τους δώσαμε ένα ενημερωτικό δελτίο για να λύσουν τα υπάρχοντα προβλήματα. Οι προσδοκίες μας πρέπει επίσης να ικανοποιηθούν. Όσο τα προβλήματα παραμένουν, δεν είναι εύκολο να συνεργαστούμε ειλικρινά σε πολλούς τομείς. Πρέπει να λάβουμε αμοιβαία μέτρα σε όλους τους τομείς»

Αναφερόμενος στη συνάντηση Ερντογάν και Μπάιντεν, εξέφρασε την ελπίδα ότι η συνάντηση θα αποφέρει καλά αποτελέσματα.

«Υπάρχουν διαστρεβλωμένες ειδήσεις σχετικά με το ζήτημα των Patriot στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Ο Πρόεδρος μας είπε επίσης να δοθούν εγγυήσεις. Ας τις δώσετε και εσείς. Αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να επιλυθεί με την επιβολή μιας πλευράς. Αφήστε τους πολιτικούς μας φίλους να έρθουν μαζί και να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να λύσουμε αυτό το πρόβλημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA