Μενού
  • Α-
  • Α+

Το bullying αποτελεί τραύμα για πολλούς ανθρώπους, ειδικά όταν ασκείται κατά τη διάρκεια της ευαίσθητης παιδικής ηλικίας. Γι’αυτό δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς να μιλήσετε στα παιδιά σας για το bullying, είτε βρίσκονται στη μεριά του θύτη είτε στη μεριά του θύματος.

Διαβάστε ακόμα: Γαλλία: Ανήλικη έλαβε πάνω από 100.000 μηνύματα μίσους επειδή άσκησε κριτική στο Ισλάμ στα social media

Mία μητέρα με το όνομα _iamdiosa_ έγινε viral στο TikTok μέσα από ένα βίντεο στο οποίο δείχνει στα παιδιά της την καταστροφική δύναμη που μπορεί να έχουν οι λέξεις, δίνοντας τους ένα πολύ σημαντικό οπτικό μάθημα κατάλληλο για κάθε ηλικία, που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς.

Η μητέρα κρατά ένα κομμάτι λευκό χαρτί και ζητάει από τις κόρες της, Alayna και Neelia, να πουν άσχημα πράγματα στο χαρτί. Με κάθε τους λέξη εκείνη τσακίζει το χαρτί. Οι μικρές ξεστομίζουν πράγματα όπως «Είσαι άσχημο», «Δεν έχεις φίλους». «Είσαι χοντρό», «Μυρίζεις σαν σκυλοτροφή». Παράλληλα εκείνη τσαλακώνει το χαρτί όλο και περισσότερο μέχρι που δεν γίνεται πιο μικρό.  Τότε η μητέρα κοιτάζει τις κόρες της λέγοντας τους να ζητήσουν συγγνώμη από το χαρτί. Αν και σε καμία περίπτωση δεν απορρίπτεται η δύναμη της απολογίας, ωστόσο τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι πανάκεια και σε καμία περίπτωση δεν διορθώνει το ότι κάποιος έχει πληγωθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA