Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε χαλαρή διάθεση εμφανίστηκε το ζεύγος Μπάιντεν λίγο πριν την έναρξη της συνόδου των G7, στην οποία οι ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ, θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια στην Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας. Η σύνοδος ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή, 11 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: Μπόρις Τζόνσον: Καλεί την G7 να δεσμευτεί για εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού κατά του κορονοϊού έως το τέλος του 2022

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ απόλαυσαν σήμερα, Παρασκευή, και λίγο πριν την έναρξη της συνόδου έναν περίπατο στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου Tregenna Castle όπου μένουν ενόψει της συνόδου των G7. Μάλιστα όπως αναφέρει η «Daily Express» το ζεύγος Μπάιντεν εμφανίστηκε χαλαρό, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος ήπιε μία κόκα κόλα και η Τζιλ Μπάιντεν απόλαυσε ένα ποτήρι κρασί στο μπαρ του ξενοδοχείου. Ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του εμφανίστηκαν με casual ντύσιμο φορώντας αθλητικά παπούτσια και τζιν.

Μάλιστα η συγκεκριμένη κίνηση ξάφνιασε τον ρεπόρτερ του BBC, Τζον Σόπελ, ο οποίος με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, εξέφρασε την έκπληξή του που ένας ηγέτης όπως ο Μπάιντεν έκατσε σε τραπέζι στο μπαρ του ξενοδοχείου δίπλα του και παρήγγειλε να κάτι να πιει, ενώ είχε και μία σύντομη συνομιλία μαζί του.

https://twitter.com/BBCJonSopel/status/1403060536594485248?ref_src=twsrc^tfw

Χθες, Πέμπτη (10/6), ο Τζο και της Τζιλ Μπάιντεν συναντήθηκαν με τον Μπόρις Τζόνσον και την τρίτη του σύζυγο Κάρι Σίμοντς, οι οποίοι παντρεύτηκαν πρόσφατα. Οι δύο ηγέτες υποβάθμισαν τις όποιες διαφορές στη σχέση ΗΠΑ – Μεγάλης Βρετανίας και έδωσαν έμφαση στην ειδική σχέση ανάμεσα στις δύο χώρες. Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική τη συζήτηση» που είχαν οι δύο τους. Επιπλέον η συνάντηση ήταν σε τόσο ευχάριστο κλίμα ώστε ο Τζόνσον παρομοίασε τον Μπάιντεν με «ανάσα καθαρού αέρα». Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε ανάμεσά τους είναι ότι και οι δύο έκαναν αστεϊσμούς σχετικά με τους γάμους τους.

Πάντως η σύζυγος ειδικά κατά τη χθεσινή ημέρα αυτή που «έκλεψε» τις εντυπώσεις ήταν η Τζιλ Μπάιντεν, που εμφανίστηκε φορώντας ένα σακάκι το οποίο έγραφε τη λέξη «Love» (αγάπη). Η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή προκάλεσε «έκρηξη» σχολίων στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που συνέκριναν το συγκεκριμένο σακάκι με το αντίστοιχο που φορούσε η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια στο Μεξικό το 2018 και το οποίο έγραφε το μήνυμα, «I Don't Really Care, Do U?» (Δεν νοιάζομαι στα αλήθεια, νοιάζεσαι;).

Σχολιάζοντας την ενδυματολογική της εμφάνιση η Τζιλ Μπάιντεν δήλωσε «αρχίζουμε να αγαπάμε την Αμερική. Αυτή είναι μία παγκόσμια σύνοδος και προσπαθούμε να φέρουμε την ενότητα σε όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή, οι άνθρωποι να νιώθουν την ενότητα όλων των χωρών και να αισθανθούν την ελπίδα μετά από αυτόν τον χρόνο της πανδημίας».

Πάντως οι θαυμαστές της Τζιλ Μπάιντεν, αγάπησαν την επιλογή τους αναφέροντας ότι είναι «πιο κλασάτη από τη Μεαλάνια», ενώ άλλοι χρήστες στάθηκαν και στο μήνυμα που αναγραφόταν στο σακάκι, υποστηρίζοντας ότι το μήνυμα στο σακάκι της Μελάνια, ήταν ένα μήνυμα μίσους.

Το ζεύγος Μπάιντεν δείχνει να απολαμβάνει το ταξίδι του στη Βρετανία ενώ Τζιλ Μπάιντεν έπαιξε στην παραλία με τον γιο του ζεύγους Τζόνσον τον Γουίλφρεντ συνοδευόμενη από την Κάρι Σίμοντς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA