Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην τελική φάση της διοργάνωσης προκρίθηκε για πρώτη φορά η Βόρεια Μακεδονία, η οποία σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «Political» σκοπεύει να εισέλθει στα γήπεδα του Euro 2020 ως «Μακεδονία». 

Διαβάστε ακόμη: Βόρεια Μακεδονία: Γιατί συνελήφθη ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας

Η φανέλα της Εθνικής τους

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στη φανέλα της εθνικής ομάδας θα αναγράφεται μόνο το «Μακεδονία», χωρίς να υπάρχει το Βόρεια. Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, όπως είναι φυσικό, από την ελληνική πλευρά.

Επιστολή της ΕΠΟ στην UEFA

Η ΕΠΟ δεν άφησε αναπάντητη την πρόκληση εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, ενόψει της συμμετοχής της Εθνικής ομάδας του γειτονικού κρατιδίου στο EURO 2020.

Ως πρώτη αντίδραση, η Ελληνική Ομοσπονδία απέστειλε επιστολή ενημέρωσης στην UEFA για το έμβλημα με την ένδειξη FFM (Football Federation of Macedonia) στη φανέλα της Βόρειας Μακεδονίας.

Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, «οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας».

Η ανακοίνωση:

«Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή ανάρτηση του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας Μουάμεντ Σεϊντίνι σε προσωπικό του λογαριασμό στα social media, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επισημαίνει τα εξής:

Είναι από λυπηρό έως εξοργιστικό να ανακύπτουν εκ του μη όντος ζητήματα που έχουν διευθετηθεί από διεθνείς συμβάσεις, με ευκαιρία την έναρξη του EURO 2020 και τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στη διοργάνωση.

Η ΔΟΕ και όλες οι διεθνείς αθλητικές συνομοσπονδίες, μηδέ των ποδοσφαιρικών εξαιρουμένων, έχουν αναγνωρίσει ως μέλος τους την Βόρεια Μακεδονία και οποιοσδήποτε άλλος αυθαίρετος αυτοπροσδιορισμός της είναι εκτός των παγκοσμίως ισχυόντων κανονιστικών πλαισίων και κατ’ επέκταση εκτός πραγματικότητας.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΕΠΟ απέστειλε και σχετική επιστολή προς την UEFA».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA