ΔΙΕΘΝΗ
12/06/2021 16:58

«Φουντώνει» η κόντρα Μπάιντεν - Πούτιν: Συνέντευξη Τύπου σόλο θα δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Σε μία κίνηση με ξεχωριστή σημασία προχωρά ο Μπάιντεν, καθώς θα παραχωρήσει «σόλο» συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Πούτιν

«Φουντώνει» η κόντρα Μπάιντεν - Πούτιν: Συνέντευξη Τύπου σόλο θα δώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο Τζο Μπάιντεν με τον Βλαντίμιρ Πούτιν (πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Μόνος του θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μετά τη συνάντησή που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς αυτή είναι η πιο κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσει με σαφήνεια με τον «ελεύθερο Τύπο», όπως γνωστοποίησε σήμερα αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Διαβάστε ακόμα: Πούτιν «καρφώνει» Μπάιντεν: Έκανε «αντριλίκι χολιγουντιανού τύπου»

Ο Μπάιντεν θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16 Ιουνίου σε μια ελβετική έπαυλη του 18ου αι. με θέα τη λίμνη της Γενεύης για μια συνάντηση Κορυφής που θα καλύψει θέματα στρατηγικής πυρηνικής σταθερότητας και την επιδεινούμενη σχέση ανάμεσα στο Κρεμλίνο και τη Δύση. «Αναμένουμε ότι αυτή η συνάντηση θα είναι ειλικρινής και ευθεία», δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Μια 'σόλο' συνέντευξη Τύπου είναι η κατάλληλη μορφή για να επικοινωνήσουμε με σαφήνεια στον ελεύθερο Τύπο τα θέματα που εγέρθηκαν [θα έχουν εγερθεί] στη συνάντηση -- τόσο σε ό,τι αφορά τις περιοχές όπου μπορεί να συμφωνήσουμε όσο και τις περιοχές όπου έχουμε σημαντικές ανησυχίες».

Ο Πούτιν, που είναι ο διακεκριμένος ηγέτης της Ρωσίας μετά την παραίτηση του Μπόρις Γέλτσιν την τελευταία ημέρα του 1999, είπε πριν από τη συνάντηση Κορυφής πως οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο χαμηλότερο σημείο τους εδώ και χρόνια.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον χαρακτηρισμό «φονιάς» που του απέδωσε ο Μπάιντεν σε μια συνέντευξη τον Μάρτιο, ο Πούτιν είπε πως έχει ακούσει δεκάδες τέτοιες κατηγορίες. «Δεν είναι κάτι που με ανησυχεί στο ελάχιστο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος έχει πει πως ο Μπάιντεν θα εγείρει θέματα επιθέσεων λιτρισμικού που προέρχονται από τη Ρωσία, την επιθετικότητα της Μόσχας εναντίον της Ουκρανίας, τη φυλάκιση αντιφρονούντων και άλλα θέματα που έχουν πλήξει τη σχέση των δύο χωρών. Ο Μπάιντεν έχει πει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αλλά η Ουάσινγκτον θα απαντήσει με στιβαρό τρόπο αν η Μόσχα εμπλακεί σε επιβλαβείς δραστηριότητες.

Η Ρωσία από την πλευρά της ισχυρίζεται πως η Δύση έχει καταληφθεί από αντιρωσική υστερία και πως θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων της με όποιον τρόπο θεωρεί κατάλληλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΗΠΑ ΡΩΣΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ