Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε νέο παραλήρημα κατά της χώρας μας κατέφυγε ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Χακί Τζασίν μιλώντας στο CNN Turk, καταφεύγοντας σε ένα κρεσέντο εμπρηστικών δηλώσεων και απειλώντας ακόμα και με νέα μικρασιατική καταστροφή. Στο εθνικιστικό του ντελίριο έκανε αναφορές στον Μουσταφά Κεμάλ υποστηρίζοντας ότι «οι Έλληνες θα πνιγούν ξανά στη θάλασσα όπως το 1922», ενώ όπως αναφέρει συγκεκριμένα απευθυνόμενος στους Έλληνες «αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά».

Διαβάστε ακόμη: Σύμβουλος Ερντογάν κατά δημοσιογράφου: Θα τον βρούμε και θα τον ταΐσουμε στους καρχαρίες

«Όπως ακριβώς υπομονετικός ήταν και ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και στο τέλος έδωσε την εντολή για πυρ κατά των Ελλήνων στις 26 Αυγούστου 1922.

“Αλλάχ Αλλάχ” και οι Έλληνες ξαφνικά βρήκαν τον εαυτό τους να έχουν απωθηθεί πίσω μέχρι τη Σμύρνη. Όλοι τους πνίγηκαν στη θάλασσα. Δεν πρέπει να το ξεχνάνε αυτό. Οι Έλληνες το αποκαλούν αυτό ως την καταστροφή του αιώνα. Δεν μπορείς να με νικήσεις ξανά. Γιατί έρχεσαι κατά πάνω μου με αμερικάνικη υποκίνηση; Αν δεν έμαθες από την ιστορία θα σου διδάξουμε ξανά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τζασίν.

https://twitter.com/abdbozkurt/status/1404002627717844997?ref_src=twsrc^tfw

Ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν δεν σταμάτησε εκεί αφού έβαλλε κατά και του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «κεφάλα», κάνοντας αναφορές και στον πατέρα του, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο οποίος είχε διαφύγει κατά την περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ευρώπη μέσω της Τουρκίας.

«Τι λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ; Εγώ αποκαλώ τον Μητσοτάκη ως “Μήτσο κεφάλα”. Εσένα τον πατέρα σου, Τούρκος τον έσωσε».

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζασίν μιλώντας για την άρνηση των ΗΠΑ να δώσει F-35 στην Τουρκία, υποστήριξε ότι αυτό έκανε την Άγκυρα να φτιάξει ακόμη και τον δικό της κινητήρα πλέον.

Μόνο που για την «άρνηση» χρησιμοποίησε μία πιο… γλαφυρή λέξη για να περιγράψει αυτό που οι ΗΠΑ «κάνουν» στην Τουρκία… («όσο η Αμερική μας γ@@@ει»), προκαλώντας απίστευτα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που πήραν αμέσως φωτιά, κάνοντας λόγο για «σοκ και σκάνδαλο στον αέρα της τουρκικής τηλεόρασης».

Άλλα μέσα ωστόσο, έσπευσαν να διορθώσουν, υποστηρίζοντας ότι ο σύμβουλος του Ερντογάν δεν είπε «όσο η Αμερική μας γ…ει», αλλά όσο «η Αμερική μας κουνιέται», επειδή και οι δύο λέξεις ακουστικά είναι πολύ κοντινές, τις διαφοροποιεί μόνο ένα «λ», κι έτσι όλο αυτό ήταν μία παρεξήγηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA