ΔΙΕΘΝΗ
15/06/2021 09:47

Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους στο Ισραήλ

Χαλαρώνουν και τα τελευταία μέτρα προστασίας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο Ισραήλ, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού του πληθυσμού

Κορονοϊός: Τέλος οι μάσκες και σε εσωτερικούς χώρους στο Ισραήλ
Γιατρός με εμβόλιο στο Ισραήλ (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Χαλαρώνουν και τα τελευταία μέτρα προστασίας, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στο Ισραήλ, σχεδόν έξι μήνες μετά την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού του πληθυσμού. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς δημόσιους χώρους σταματά σήμερα Τρίτη 15 Ιουνίου 2021. «Η υποχρέωση χρήσης μάσκας τερματίζεται από την Τρίτη, 15 Ιουνίου» ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Διαβάστε ακόμη: Στο τραπέζι της Επιτροπής η αφαίρεση της μάσκας για πλήρως εμβολιασμένους από 1η Ιουλίου

Το Ισραήλ έχει χαλαρώσει από τις αρχές Ιουνίου τους περιορισμούς για τους μόνιμους κατοίκους, διατηρώντας τα δρακόντεια μέτρα για τους επισκέπτες από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, στη χώρα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε όσους ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή για επιτακτικές οικογενειακές ανάγκες και όλοι θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών, εκτός και αν έχουν αρνητικό τεστ που να αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία, σύμφωνα με το Euronews.

Εμβολιασμός με Pfizer και αντάλλαγμα δεδομένα

Οι πολίτες του Ισραήλ ξεκίνησαν να εμβολιάζονται με το εμβόλιο της Pfizer στα τέλη Δεκεμβρίου, μετά από συμφωνία της κυβέρνησης με τον φαρμακευτικό κολοσσό. Η Pfizer παρέδωσε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου και σε αντάλλαγμα ζήτησε τα δεδομένα που θα έδιναν οι Αρχές για τους εμβολιασμούς. Το Ισραήλ διαθέτει ψηφιοποιημένες βάσεις με τα ιατρικά δεδομένα του πληθυσμού του. Πάνω από 5 εκατομμύρια άνθρωποι (το 55% του πληθυσμού) έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Κρούσματα και νεκροί

Από την αρχή της πανδημίας στο Ισραήλ έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό πάνω από 839.000 άνθρωποι και 6.428 άφησαν την τελευταία τους πνοή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΑΣΚΑ ΙΣΡΑΗΛ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ