Μενού
  • Α-
  • Α+

Η υπηρεσία Homeland Security των ΗΠΑ ξεκίνησε μεγάλη έρευνα καθώς εντοπίστηκαν 65 κιλά κοκαΐνης στην ακτή της βάσης εκτόξευσης διαστημικών πυραύλων στο ακρωτήριο Κανάβεραλ. Η συνολική αξία των ναρκωτικών υπολογίστηκε στο 1,2 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Εβγαλε πιστόλι και σκότωσε ταμία σούπερ μάρκετ γιατί του ζήτησε να φορέσει μάσκα

Σύμφωνα με τις αμερικάνικές Αρχές το κάθε πακέτο που βρέθηκε ζύγιζε περίπου 300 γραμμάρια και βρέθηκαν στην παραλία της στρατιωτικής βάσης πράγμα το οποίο σήμανε συναγερμό. Οι έρευνες έδειξαν ότι όλα τα πακέτα που ανασύρθηκαν από την παραλία ήταν γεμάτα με κοκαΐνη και εικάζεται ότι πετάχθηκαν από διακινητές στον ωκεανό στην προσπάθειά τους να αποφύγουν κάποιον έλεγχο της αμερικανικές ακτοφυλακής.

Σύμφωνα με τον ειδικό πράκτορα της Homeland Security, Ντέιβιντ Κάστρο, οι διακινητές ναρκωτικών μεταφέρουν συχνά σε μεγάλα δέματα τις ναρκωτικές ουσίες. Κάποιες φορές, σύμφωνα με τον πράκτορα, αυτές οι συσκευασίες καταστρέφονται κατά την διάρκεια των καταδιώξεων και τα πακέτα με την κοκαΐνη καταλήγουν στο νερό της θάλασσας και ανευρίσκονται στη συνέχεια στην ακτή. Οι έρευνες της υπηρεσίας για να βρεθεί η προέλευση των ναρκωτικών συνεχίζεται με τους εκπροσώπους να αναφέρουν: «Τουλάχιστον είμαστε ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι αυτά τα ναρκωτικά δεν θα καταλήξουν στους δρόμους των πόλεών μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA