Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Ρότζερ Γουότερς εμφανίστηκε σε ειδική εκδήλωση που ήταν μέρος μιας εκστρατείας για την απελευθέρωση του ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος συνελήφθη το 2019 μετά την ανάκληση του ασύλου του από την κυβέρνηση του Εκουαδόρ, και αποκάλυψε την προσφορά που του είχε γίνει από τον ιδρυτή του Facebook. Συγκεκριμένα, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ζήτησε τα δικαιώματα του διάσημου τραγουδιού «Another Brick In The Wall» των Pink Floyd, προκειμένου να το χρησιμοποιήσει σε διαφημιστική καμπάνια στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη: Kurt Cobain: Αυτοπροσωπογραφία του πουλήθηκε 281.000 δολάρια σε δημοπρασία

Παρουσιάζοντας, μάλιστα, έναν φάκελο που περιείχε την επιστολή του ιδρυτή του κοινωνικού, ο Γουότερς ανέφερε: «Λοιπόν, είναι μία επιστολή από τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ προς μένα. Έφτασε σήμερα το πρωί, με μια προσφορά ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, και η απάντηση είναι - «Άντε γα@@@ σου! Με τίποτα». Ο διάσημος τραγουδιστής και ακτιβιστής δήλωσε, επίσης, πως «δεν θα είμαι μέρος αυτής της μ@@@κίας, Ζούκερμπεργκ» και πρόσθεσε: «Σκεφτείτε λοιπόν πώς αυτό το μικρό κάθαρμα- που ξεκίνησε λέγοντας, "α! είναι όμορφη, θα της δώσω βαθμολογία τέσσερα στα πέντε, α! αυτή είναι άσχημη θα της δώσω ένα" - πώς στο διάολο κατάφερε να έχει τέτοια εξουσία στο οτιδήποτε; Και όμως, αυτός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ηλίθιους στον κόσμο».

https://twitter.com/lajornadaonline/status/1403582839145353216?ref_src=twsrc^tfw

Ο Ρότζερ, στη συνέχεια, χαρακτήρισε το αίτημα ως ένα ακόμη παράδειγμα «μιας ύπουλης κίνησης από εκείνους που παίρνουν τελικά τα πάντα», ενώ διάβασε και ένα μέρος της επιστολής προς το κοινό: «Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε που εξετάσατε αυτό το project. Πιστεύουμε ότι το βασικό συναίσθημα αυτού του τραγουδιού είναι ακόμα τόσο διαδεδομένο και απαραίτητο σήμερα, που ειλικρινά μιλάει για το πόσο διαχρονικό είναι πραγματικά το έργο σας». 

«Κι όμως θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για να κάνουν το Facebook και το Instagram ακόμη μεγαλύτερα και ισχυρότερα από ό,τι είναι ήδη. Έτσι μπορεί να συνεχίσει να λογοκρίνει όλους μας σε αυτό το δωμάτιο και να αποτρέψει την αποκάλυψη αυτής της ιστορίας για τον Τζούλιαν Ασάνζ. Έτσι ώστε το κοινό να πει «Τι; Όχι! Όχι άλλο!», κατέληξε το μέλος των Pink Floyd.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA