Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΠΟΥ: Τέλος στην επιδημία Εμπολα στην κεντρική Αφρική

Ο οργανισμός και η Γουινέα ανακοίνωσαν ότι πέντε μήνες μετά την εκεί εμφάνισή της η ασθένεια νικήθηκε

Φωτογραφία από την Γουινέα εν μέσω επιδημίας (Πηγή: Associated Press)
Φωτογραφία από την Γουινέα εν μέσω επιδημίας (Πηγή: Associated Press)

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Γουινέα ανακοίνωσαν επισήμως το Σάββατο από το Νζερεκορέ (νοτιοανατολική Γουινέα) το τέλος της δεύτερης επιδημίας Έμπολα στη χώρα, λίγους μήνες μετά την επανεμφάνιση αυτής της ασθένειας.

«Έχω την τιμή να πάρω τον λόγο αυτήν την ημέρα για να κηρύξω το τέλος της ασθένειας του ιού Έμπολα» στη Γουινέα, δήλωσε αξιωματούχος του ΠΟΥ, ο Άλφρεντ Κι-Ζέρμπο, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Νζερεκορέ, όπου η ασθένεια επανεμφανίστηκε στα τέλη Ιανουαρίου. «Θα ήθελα, εξ ονόματος του επικεφαλής του κράτους (του προέδρου Αλφά Κοντέ) να κηρύξω το τέλος της επανεμφάνισης της νόσου του ιού Έμπολα στη Δημοκρατία της Γουινέας», είπε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρεμί Λαμάχ.

Συνολικά, 16 επιβεβαιωμένα κρούσματα και επτά ύποπτα κρούσματα καταγράφηκαν σε αυτό το τελευταίο κύμα στη Γουινέα, ενώ 11 ασθενείς επέζησαν και 12 πέθαναν, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που δημοσίευσε ΠΟΥ. Στο δελτίο τύπου δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για τους νεκρούς μεταξύ των επιβεβαιωμένων και των ύποπτων κρουσμάτων.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#έμπολα #Νότια Αφρική #Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Best of Internet