ΔΙΕΘΝΗ
22/06/2021 12:46

ΗΠΑ: Σχολείο «απέκλεισε» από φωτογραφίες του μαθήτρια με σύνδρομο Down - Οργισμένες αντιδράσεις

«Φωτιές» άναψε η απόφαση ενός γυμνασίου στη Γιούτα των ΗΠΑ να αποκλείσει μία 14χρονη με σύνδρομο Down από την επίσημη φωτογραφία των μαζορετών

ΗΠΑ: Σχολείο «απέκλεισε» από φωτογραφίες του μαθήτρια με σύνδρομο Down - Οργισμένες αντιδράσεις
Ομάδα με τσιρλίντερ (πηγή: Getty Images)
Ανάγνωση:

Ένα σχολείο στη Γιούτα των ΗΠΑ υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα (ή συνειδητοποιημένη ρατσιστική πράξη κατά άλλους) με αποτέλεσμα να τα «ακούσει» από μαθητές, γονείς και χρήστες του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, το γυμνάσιο Shoreline τράβηξε δυο επίσημες φωτογραφίες την ομάδα από τις μαζορέτες του σχολείου, σε μια εκ των οποίων όμως δεν συμπεριέλαβε μια 14χρονη με σύνδρομο Down και επέλεξε να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη εικόνα στην σχολική επετηρίδα αλλά και κατόπιν στα social media.

Η φωτογραφία με την ομάδα των μαζορετών (πηγή: Shoreline Junior High)

Η Mόργκιν Αρνολντ, μέλος της ομάδας μαζορετών, καθόταν στην μπροστινή σειρά στην πρώτη φωτογραφία, ενώ στην δεύτερη λήψη απουσίαζε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Salt Lake Tribune και New York Times, η μεγαλύτερη αδερφή της 14χρονης είπε ότι «η Mόργκιν απογοητεύτηκε ξεφυλλίζοντας την επετηρίδα, ενώ δεν συμπεριλήφθηκε ούτε το όνομά της. Η απόφαση ελήφθη προφανώς λόγω της αναπηρίας της».

Και η φωτογραφία που τελικά επιλέχθηκε, χωρίς την 14χρονη (πηγή: Shoreline Junior High)

Σημείωσε επίσης πως η αδερφή της είχε περάσει «πολλές ώρες μαθαίνοντας χορούς, πηγαίνοντας στα παιχνίδια και ζητωκραυγάζοντας για το σχολείο και τους φίλους της, αλλά την άφησαν εκτός. Ελπίζω κανείς να μην βιώσει ποτέ την στενοχώρια να βλέπεις κάποιον που αγαπάς να επιστρέφει από το σχολείο καταρρακωμένος, βλέποντας ότι δεν είναι στη φωτογραφία με την ομάδα του».

«Η Mόργκιν είναι πολύ έξυπνη, κατάλαβε τι έγινε. Λυπήθηκε και πληγώθηκε. Αλλά συγχωρεί τους πάντες. Μπορούμε απλώς όλοι να ακολουθήσουμε το παράδειγμά της», πρόσθεσε η αδελφή της, ενώ ένας εκπρόσωπος της σχολικής περιφέρειας έσπευσε να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις λέγοντας: «Λυπούμαστε βαθύτατα με το λάθος που έγινε. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε τι συνέβη και γιατί. Έχουμε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια και όσους επηρέασε το λάθος και θα συνεχίσουμε τις διαδικασίες για να βεβαιωθούμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΠΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ