Μενού
  • Α-
  • Α+

Εν αναμονή της αναθεώρησης της λίστας με τους «πράσινους» προορισμούς βρίσκονται στη Μεγάλη Βρετανία με την τελική απόφαση να απασχολεί άμεσα την Ελλάδα καθώς είναι από τους τουριστικούς προορισμούς που προς ώρας βρίσκεται εκτός.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Η μετάλλαξη Δέλτα η μεγαλύτερη απειλή, λέει ο Φάουτσι

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει την Τετάρτη η Daily Mail στο πλάνο των αξιωματούχων της Μεγάλης Βρετανίας είναι να ανοίξουν τα σύνορα του Νησιού με συγκεκριμένες χώρες στις 19 Ιουλίου. Και αυτές είναι η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο ευρωπαϊκός Νότος αποτελεί έναν από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Βρετανών και μέχρι τώρα δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω καραντίνας. Ωστόσο η αναθεώρηση της λίστας αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα, καθώς υπάρχουν πιέσεις και εκτός Βρετανίας λόγω τεράστιων οικονομικών απωλειών από τον περιορισμό των ταξιδιών.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούν να κάνουν διακοπές σε αυτές τις χώρες δίχως καραντίνα, μετά από τις 19 Ιουλίου. Αυτός είναι η πρόθεση που υπάρχει αυτή τη στιγμή καθώς σταδιακά οι συγκεκριμένες χώρες δείχνουν να είναι ασφαλείς βάσει της επιδημιολογικής εικόνας τους.

Παράλληλα, όμως αναφέρεται, τα παιδιά θα μπορούν να αποφεύγουν την καραντίνα, εφόσον ταξιδεύουν μαζί με τους -πλήρως εμβολιασμένους- γονείς τους.

Το πρώτο σημαντικό βήμα αναμένεται να γίνει στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης ενώ θα ακολουθήσει κι άλλη συνάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA