Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρώτη παρουσίαση της πτητικής συσκευής που μοιάζει με μεγάλο ντρόουν ή μικρό ελικόπτερο έγινε στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ κοντά στο Παρίσι με στόχο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία και εξυπηρέτηση το 2024 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Γαλλίας.

Διαβάστε ακόμη: Ινδία: Πέθανε από κορονοϊό ο «ιπτάμενος Σινγκ» - Η ζωή του έγινε ταινία στο Bollywood

Στην παρθενική του πτήση πάνω από τη χώρα το ιπτάμενο ταξί απογειώθηκε και προσγειώθηκε κάθετα χωρίς επιβάτη.Η πτήση διήρκεσε τρία λεπτά και το αεροταξί πέταξε μια διαδρομή 500 μέτρων με ταχύτητα 30 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος 30 μέτρων.Διαθέτει χώρο αποσκευών και χωρητικότητα δύο ατόμων.

Στις πόλεις του μέλλοντος, αυτά θα είναι κοινής χρήσης που θα λειτουργούν επαγγελματικά ως στόλος. Έτσι, ως πελάτης, μπορείς να καλέσεις το αεροταξί για να έρθει να σε παραλάβει όταν το χρειάζεσαι και πληρώνεις μόνο για την πτήση» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Volopter Φλόριαν Ροϊτερ.

Οι πτήσεις στην αρχή θα γίνονται με πιλότο και στο μέλλον θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένες.Και από το μέλλον επιστρέφουμε στο παρόν.Στις ακτές της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο αυτά τα πλωτά οχήματα κλέβουν την παράσταση.Πρόκειται για μια ιδέα τριών φίλων που κατασκευάζουν αυτά τα πλωτά μέσα που μπορείς να τα οδηγήσεις στο νερό.

Όλα τα υλικά για το αμάξωμα είναι ντόπια και εισαγωγής είναι μόνο ο κινητήρας, έρχεται από την Ιαπωνία.Ο κινητήρας μοιάζει πολύ με αυτόν των τζετ σκι και στόχος των τριών φίλων είναι στο μέλλον αυτά τα οχήματα να γίνουν αμφίβια, να μπορούν να κινούνται και στη ξηρά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA