Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο «στόχαστρο» της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, μπήκε η χώρα μας, καθώς το γεγονός ότι τόσο η Ελλάδα όσο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στηρίζονται στον τουρισμό, δέχονται ελεύθερα πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τα λιγότερο αποτελεσματικά εμβόλια όπως είναι τα ρωσικά και τα κινέζικα. Παράλληλα έκρουσαν τον «κώδωνα του κινδύνου» για περαιτέρω ταξιδιωτικούς περιορισμούς όσο οδεύουμε προς το πικ της τουριστικής σεζόν.

Διαβάστε ακόμη: Κείμενο συμπερασμάτων στη Σύνοδο Κορυφής: Θετική ατζέντα με Τουρκία, αλλά με αστερίσκους για Αιγαίο, Κύπρο, μεταναστευτικό

Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι κράτη μέλη όπως η Ελλάδα καλωσορίζουν ταξιδιώτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik. Επεσήμανε ότι αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν έχει πάρει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές της ένωσης ενώ δεν είναι ακόμα σαφές το πόσο αποτελεσματικό είναι απέναντι στη μετάλλαξη Δέλτα. Στη συνέχεια σύμφωνα πάντα με όσα είπε η Μέρκελ, αυτοί οι τουρίστες μπορούν να συνεχίσουν ελεύθερα το ταξίδι τους εντός της ευρωζώνης.

Από την πλευρά του ο Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε τα λεγόμενα της Γερμανίδας καγκελάριου, ενώ οι δύο τους συζήτησαν μία πιθανή καθολική απαγόρευση ταξιδιών από χώρες όπου η μετάλλαξη Δέλτα μεταδίδεται ανεξέλεγκτα, όπως είναι η Μεγάλη Βρετανία. Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος έχουν άρει τον περιορισμό της καραντίνας για ταξιδιώτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik ή το κινέζικο εμβόλιο της Sinopharm

Αυτό δείχνει την ανησυχία τόσο του Παρισιού όσο και του Βερολίνου σχετικά με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού και την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος της πανδημίας με νοσηλείες και θανάτους. Ερωτηθείς για τις δηλώσεις της Μέρκελ ένας Έλληνας αξιωματούχος ανέφερε ότι η πλειονότητα των ηγετών έχει μία πιο πραγματιστική προσέγγιση αναγνωρίζοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα ήδη υφίσταται εντός της ένωσης και δεν υπάρχει λόγος για σπασμωδικές ενέργειες ως προς τα ταξίδια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA