Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η νέα «γκάφα» του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να μην είναι τόσο «μεγάλη», όπως εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, που αποκάλεσε τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν «Ντόναλντ Τραμπ», ωστόσο για άλλη μια φορά φαίνεται πόσο καθοριστικής σημασίας είναι η θέση της Αντιπροέδρου, Καμάλα Χάρις. Λίγο πριν την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου στον Λευκό Οίκο, η Καμάλα Χάρις του ψιθύρισε κάτι σημαντικό. 

Διαβάστε ακόμη: Βρετανία: «Τρίζει» η καρέκλα του Υπουργού Υγείας, Ματ Χάνκοκ - Τον «καίνε» φωτογραφίες που φιλά στενή συνεργάτιδά του

Είχε ξεχάσει να αναφερθεί στην τραγωδία της Φλόριντα, όπου ένα πολυώροφο κρίριο έπεσε, με αποτέλεσμα να αναζητούνται αυτή τη στιγμή πάνω από 99 αγνοούμενοι και να υπάρχουν ήδη 3 νεκροί. Η Καμάλα Χάρις πλησίαζε και ο Τζο Μπάιντεν ακούστηκε να λέει «Φλόριντα, ναι». 

«Ω ναι. Ζητώ συγνώμη», είπε ο Μπάιντεν, γυρίζοντας πίσω στο μικρόφωνο «Ναι, ευχαριστώ, κυρία Αντιπρόεδρε». 

Ο πρόεδρος συνέχισε να λέει ότι θα έστελνε ομοσπονδιακή βοήθεια στην περιοχή, αν ήταν απαραίτητο, αλλά περίμενε επίσημο αίτημα του κυβερνήτη Φλόριντας Ρον Ντε Σάντις. 

3 νεκροί, 99 αγνοούμενοι στα συντρίμμια

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες τις προσπάθειες των σωστικών συνεργείων για να εντοπίσουν 99 πολίτες που καταπλακώθηκαν από τους 12 ορόφους της πολυώροφης πολυκατοικίας στο Μαϊάμι, μέρος της οποίας κατέρρευσε πριν από σχεδόν 24 ώρες.

Είναι άγνωστο πόσοι ακριβώς από τους ενοίκους των διαμερισμάτων στο τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους όταν έγινε η καταστροφή, στη 01:30. Αξιωματούχοι στον δήμο Σέρφσαϊντ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων στο κτιριακό συγκρότημα Champlain Towers.

Σύμφωνα με το πυροσβεστικό σώμα της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 35 άνθρωποι. Η διάσωση ενός μικρού αγοριού καταγράφηκε σε βίντεο.

Αυτό που έγινε στην πολυκατοικία «είναι αδιανόητο», είπε η Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα, επικεφαλής των Αρχών της κομητείας, μιλώντας για «φρικτό εφιάλτη».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA