Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997 στο τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι. Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Daily Mail το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η πριγκίπισσα μαζί με τον τότε σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέτ, προσέκρουσε στη 13η τσιμεντένια κολόνα στήριξης της οροφής του τούνελ Ποντ ντ’ Αλμά. Οι επιβαίνοντες έχασαν άμεσα τη ζωή τους και η τραγική είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου.

Διαβάστε ακόμη:  Ο Γάμος του Αιώνα: Το ντοκιμαντέρ βασισμένο στο γάμο της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Καρόλου

Ο έμπιστος σοφέρ της πριγκίπισσας Κόλιν Τέμπουτ, μιλώντας στο ίδιο μέσο αποκάλυψε κάποιες λεπτομέρειες για εκείνη την ημέρα λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Προσευχόμουν στο δωμάτιο της για 15 λεπτά μαζί με τις αδερφές της και ιερείς. Ο Κάρολος με ευχαρίστησε, ήταν λυπημένος. Πρώτη φορά τον είδα να δακρύζει». Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα η πριγκίπισσα Νταϊάνα έπαθε καρδιακή προσβολή την ώρα του δυστυχήματος και οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν στο νοσοκομείο, πριν τελικά αφήσει όμως ξεψυχήσει.

Άμεσα ο σοφέρ μόλις πάτησε γαλλικό έδαφος έσπευσε στο νοσοκομείο που είχαν την πριγκίπισσα προκειμένου να δει το σώμα της. Όπως αναφέρει, ήταν μια πολλή ζεστή Αυγουστιάτικη μέρα και ζήτησε από τους Γάλλους να φέρουν στο δωμάτιο που βρισκόταν η σορός της Lady D, κλιματιστικές μονάδες, πράγμα το οποίο και έγινε. Τότε ο Τέμπουτ τις έβαλε στην πρίζα και για μισό λεπτό τα μαλλιά της και οι βλεφαρίδες της άρχισαν να κινούνται, πράγμα το οποίο δημιούργησε στο σοφέρ την ψευδαίσθηση ότι η πριγκίπισσα ήταν ζωντανή. «Τότε ήταν η στιγμή που σταμάτησε η καρδιά μου να χτυπά» σημειώνει ο Τέμπουτ και προσθέτει: «νόμιζα ότι η πριγκίπισσα ήταν ζωντανή, πράγμα το οποίο δεν ίσχυε. Ήταν απλά ο αέρας. Αυτή η στιγμή νομίζω ήταν και η χειρότερη της ζωής μου, μετά τον θάνατο των γονέων μου».

Τι λέει ο γιατρός και ο πυροσβέστης που έφτασαν πρώτοι στο σημείο 

«Θεέ μου, τι έχει συμβεί;»: Αυτή ήταν η φράση που απηύθυνε η βαριά τραυματισμένη Νταϊάνα στο διασώστη που την πλησίασε, λίγο αφότου είχαν απεγκλωβίσει νεκρό το σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγεντ, από τη θωρακισμένη Μercedes, η οποία είχε σμπαραλιαστεί σε σήραγγα στο Παρίσι. Ιδιαίτερα αναλυτική είναι η περιγραφή του γιατρού που περνούσε τυχαία από το σημείο, δευτερόλεπτα μετά το συμβάν και σταμάτησε για να βοηθήσει. Ακόμα και όταν ήρθαν τα σωστικά συνεργεία και ο γιατρός έφυγε, αγνοούσε ποια ήταν η γυναίκα στο πίσω κάθισμα, που εκείνος της έδωσε τις πρώτες βοήθειες. Υπενθυμίζεται ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγέντ και τον οδηγό του ΙΧ  Ανρί Πολ σε τροχαίο στις 31 Αυγούστου 1997. Επέζησε μόνο ο σωματοφύλακάς της, Ρις Τζόουνς. 

Ακολουθεί λεπτό προς λεπτό η περιγραφή που παραθέτει η Daily Mail 

31 Αυγούστου 1997 12:18 Ο Ντόντι Αλ Φαγέντ και η πριγκίπισσα Νταϊάνα βγαίνουν από το το ξενοδοχείο Ritz και μπαίνουν σε πολυτελή λιμουζίνα πολιορκούμενοι από φωτορεπόρτερ. Ο σωματοφύλακάς της Τρέβορ Ρις Τζόουνς δείχνει ανήσυχος, ενώ ο οδηγός Ανρί Πολ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, γύρισε και είπε στους δημοσιογράφους «Μη μας ακολουθήσετε, δεν θα μας προλάβετε έτσι κι αλλιώς». Λίγα λεπτά μετά, το αυτοκίνητο του ζευγαριού βρίσκεται υπό πολιορκία... 

12:20 Το αυτοκίνητο κινείται προς τη γέφυρα Pont de l’Alma. Δεν το ξέρουν, μα ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Στην είσοδο μιας σήραγγας, η θωρακισμένη Mercentes συγκρούεται με ένα λευκό Fiat Uno. Ο Πολ Ανρί χάνει τον έλεγχο του 2 τόνων αυτοκινήτου και αυτό χτυπάει με δύναμη στο κράσπεδο της σήραγγας. Τότε μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα και από τη σύγκρουση σκοτώνονται ακαριαία ο Ντόντι και ο οδηγός. Ο Ρις Τζόουνς και η Νταιάνα τραυματίζονται βαριά. Εκείνη τη στιγμή, μέσα στη σήραγγα μπαίνουν με το αυτοκίνητό τους, ο γιατρός Φρεντερίκ Μεγιέζ Πεζό και ένας φίλος του. Ο γιατρός και η παρέα του επιστρέφουν προς το σπίτι από πάρτι γενεθλίων όπου είχαν βρεθεί νωρίτερα. Είχαν μάλιστα φύγει γιατί ο γιατρός είχε πρωί πρωί βάρδια και έπρεπε να ξεκουραστεί.

«Είδαμε καπνό να βγαίνει από τη σήραγγα και έκοψα ταχύτητα»

«Είδαμε καπνό να βγαίνει από τη σήραγγα και έκοψα ταχύτητα» είπε ο γιατρός μιλώντας στη Daily Mail. Ο καπνός έβγαινε από την μηχανή του αυτοκινήτου που είχε κοπεί σχεδόν στα δυο. «Είδα ένα διαλυμένο αυτοκίνητο και κανέναν τριγύρω» είπε. Σταμάτησε το αυτοκίνητο και πλησίασε στη σκηνή. «Μέσα στο αυτοκίνητο υπήρχαν δύο νεκροί και δύο βαριά τραυματίες. Έτρεξα στο αυτοκίνητο και πήρα τον εξοπλισμό μου». «Έβαλα μια μάσκα και προσπάθησα να δώσω τις πρώτες βοήθειες στη νεαρή γυναίκα που είδα» είπε.

«Καθόταν στο πίσω κάθισμα. Διαπίστωσα ότι ήταν μια όμορφη νέα γυναίκα, η οποία δεν είχε τραυματιστεί καθόλου στο πρόσωπο. Ήταν όμως σχεδόν αναίσθητη και ανέπνεε με δυσκολία».  Προσπάθησα να τη βοηθήσω να αναπνεύσει αλλά είχα ελάχιστο εξοπλισμό».  Ο γιατρός κάλεσε ασθενοφόρο από το κινητό του. Δεν είχε ιδέα ότι η βαριά τραυματισμένη γυναίκα ήταν η Νταϊάνα. Ο παλμός της πριγκίπισσας ήταν αδύναμος. Όσο παλεύει να τη βοηθήσει να πάρει ανάσα, αρχίζει να συγκεντρώνεται κόσμος γύρω γύρω. Εκείνος πασχίζει να τη σώσει και πίσω του αστράφτουν φλας. Της μιλάει γαλλικά γιατί δεν έχει ακόμα καταλάβει ποια είναι.«Μίλα της αγγλικά» λεει κάποιος από τους συγκεντρωμένους. «Της είπα ότι ήμουν γιατρός και ότι θα τη βοηθήσω, αυτό λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις», είπε στη Daily Mail. 

12:30 Στον τόπο του δυστυχήματος έχει φτάσει ένας αστυνομικός, ο οποίος την αναγνωρίζει αμέσως. Αμέσως μετά έρχεται και ο πυροσβέστης Ξαβιέ Γκουρμελόν με πλήρη ιατρική ομάδα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η Νταϊάνα είναι σε θέση κάπως να κουνηθεί και να μιλήσει. Ο σωματοφυλακάς της είναι πολύ βαριά τραυματισμένος και κάτι ψιθυρίζει στα αγγλικά. Ο πυροσβέστης βγάζει από το αυτοκίνητο τον Ντόντι και πλησιάζει την Νταϊάνα. Τότε, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, του μίλησε αγγλικά.

«Θεέ μου τι έχει γίνει;» του είπε σύμφωνα με τη μαρτυρία η γυναίκα. Της έβαλαν κολάρο, μάσκα για να πάρει ανάσα καi τη σκέπασαν με ισοθερμική κουβέρτα. Ο σφυγμός της είχε σταθεροποιηθεί και εκείνη τη στιγμή ένιωσαν αισιόδοξοι.

12:40 Έφτασε το πρώτο ασθενοφόρο με αναισθησιολόγο - εντατικολόγο. Τότε, ο δρ Μεγιέζ, συστήνεται και αποχωρεί. «'Εφυγα από το τροχαίο χωρίς να ξέρω ακόμα σε ποια είχα δώσει πρώτες βοήθειες». Η Νταϊάνα μεταφέρεται σε νοσοκομείο και αφήνει την τελευταία της πνοή... 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA