Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Cowley Abbott ένας πίνακας φιλοτεχνημένος από το χέρι του Ντέιβιντ Μπόουι, που κόστισε στον ιδιοκτήτη του μόλις 5 δολάρια Καναδά, πουλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία έναντι 108.120 δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη:  Το πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Θαυμαστών του David Bowie είναι γεγονός

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πίνακας, μεγέθους 20 x 25 εκατοστών, είναι μια προσωπογραφία, σε προφίλ, σε κόκκινο και μπλε φόντο. Ο οίκος δημοπρασιών, που εδρεύει στο Τορόντο εκτιμούσε ότι θα πουληθεί γύρω στα 9-12.000 δολάρια αλλά η τιμή ξεπέρασε τις προσδοκίες. Ο πίνακας έχει τίτλο DHead XLVI, πουλήθηκε το 2001 μέσω μιας ιστοσελίδας αφιερωμένης στον μεγάλο καλλιτέχνη.

Στη συνέχεια, άγνωστο πώς, βρέθηκε σε ένα φιλανθρωπικό κατάστημα στο Οντάριο απ’ όπου ένας ανώνυμος πελάτης το αγόρασε έναντι 5 δολαρίων (3,40 ευρώ). Ο πελάτης αυτός επικοινώνησε κατόπιν με τον οίκο δημοπρασιών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Cowley Abbott, Ρομπ Κόουλι, ο πίνακας ζωγραφίστηκε μεταξύ 1995-97, στο πλαίσιο μιας σειράς πορτρέτων που φιλοτεχνούσε τότε ο Ντέιβιντ Μπόουι και είναι υπογεγραμμένος στην πίσω πλευρά από τον ίδιο την ημερομηνία 1997.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA