Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο δήμος του Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ στην προσπάθειά του να καταπολεμήσει την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε ότι θα απαιτήσει από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις οι οποίες μπορούν να φτάσουν μέχρι και την απόλυση.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Βρετανία - Κορονοϊός: Αρση καραντίνας στους πλήρως εμβολιασμένους που ταξιδεύουν σε «πορτοκαλί» χώρες

Σύμφωνα όμως με ότι έχει ανακοινώσει το δημαρχείο της αμερικανικής μεγαλούπολης η απαίτηση αυτή, δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο όταν δοθεί πλήρης άδεια στα εμβόλια που έχουν εγκριθεί από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων (FDA). Μέχρι σήμερα, τα σκευάσματα αυτά αξιοποιούνται χάρη στο ότι έχουν λάβει απλά άδεια επείγουσας χρήσης, για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Εάν η απόφαση τεθεί σε ισχύ τότε θα απαιτηθεί από τους περίπου 35.000 δημοτικούς υπαλλήλους του, συμπεριλαμβανόμενων των αστυνομικών και των πυροσβεστών, να εμβολιαστούν. Όσοι δεν το κάνουν με εξαίρεση όσους Η Κάρολ Άιζεν, διευθύντρια ανθρωπίνων πόρων του δήμου σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «Πρόκειται για μια απόφαση με σκοπό την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των υπαλλήλων μας και των ανθρώπων που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας. (...) Πρόκειται, από τη σκοπιά μας ως εργοδότη, για την προστασία της πόλης έναντι αυτού που θεωρούμε απαράδεκτο κίνδυνο».

Για το συγκεκριμένο σχέδιο έχουν διαμαρτυρηθεί οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους υπαλλήλους του δήμου και αναφέρουν ότι οι όροι της απαίτησης αυτής έπρεπε να τεθούν σε διαπραγμάτευση και όχι να επιβληθούν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA