Μενού
  • Α-
  • Α+

«Πυρά» δέχεται ο παγκόσμιος κολοσσός Zara, καθώς η επικεφαλής σχεδιάστρια γυναικείων ενδυμάτων, Βανέσα Πέριλμαν, έστειλε προκλητικά και εμπρηστικά μηνύματα στο Instagram του μοντέλου από την Παλαιστίνη, Καχέρ Χαρχάς. Ο Χαρχάς έχει πολλές αναρτήσεις και γενικότερα περιεχόμενο στον λογαριασμό του Innstagram, το οποίο τάσσεται υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων κάτι που φαίνεται ότι «πυροδότησε» την «έκρηξη» της Πέριλμαν, η οποία την περασμένη εβδομάδα του έστειλε προσωπικό μήνυμα στο Instagram.

Διαβάστε ακόμη: Britney Spears: «Σκλάβα» του πατέρα της για 12 χρόνια - Της έδιναν μέχρι και λίθιο για να την ελέγχουν

«Ίσως αν ο λαός σου είχε μορφωθεί, τότε δεν θα ανατίναζαν τα νοσοκομεία και τα σχολεία που το Ισραήλ βοήθησε να πληρώσετε στη Γάζα», γράφει σε ένα από τα μηνύματά της η Πέριλμαν προς τον Χαρχάς. «Οι Ισραηλινοί δεν διδάσκουν στα παιδιά να μισούν ούτε να ρίχνουν πέτρες σε στρατιώτες όπως κάνουν οι δικοί σας άνθρωποι».

https://www.instagram.com/p/CLesBAZBxA8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα σχόλια της Πέριλμαν ήρθαν σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου το Ισραήλ διεξήγαγε μία αιματηρή διένεξη 11 ημερών ανάμεσα στη Χαμάς και στον ισραηλινό στρατό, ο οποίος διεξήγαγε έναν καταστροφικό εναέριο βομβαρδισμό στη Γάζα, σκοτώνοντας περισσότερους από 200 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και 65 παιδιά. Από την άλλη πλευρά η Χαμάς έριξε χιλιάδες ρουκέτες προς το Ισραήλ, πολλές εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας. Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Η σχεδιάστρια δήλωσε, «Δεν θα σταματήσω Ποτέ να υπερασπίζομαι το Ισραήλ», ανέφερε ακόμα η ότι ο Χαρχάς δημοσιεύει τις «υπερβολικές μ@@@κιες των ΜΜΕ». Ο Χαρχάς μοιράστηκε τα συγκεκριμένα μηνύματα με instastories τα οποία πλέον δεν είναι διαθέσιμα. Στη συνέχεια ο Χαρχάς δημοσίευσε περισσότερα sceenshot από τα μηνύματα της Περίλμαν, στα οποία τον ρωτάει γιατί ανέβασε τα συγκεκριμένα μηνύματα σε instastory, προσθέτοντας ότι έχει λάβει απειλές για την ίδια αλλά και τα παιδιά της.

«Λυπάμαι αν αυτός ο τσακωμός ξεκίνησε κάτι περισσότερο από ό,τι θα έπρεπε, αλλά τώρα έχει βγει εκτός ελέγχου. Λαμβάνω πραγματικές απειλές κατά των παιδιών μου», έγραψε η σχεδιάστρια. Ακόμα η Πέριλμαν προσθέτει ότι νιώθει «απαίσια και πολύ άσχημα». «Δεν είμαι αυτό το πράγμα» και «Λυπάμαι πάρα πολύ. Πραγματικά εύχομαι να μπορέσεις να με συγχωρέσεις». Μάλιστα η Πέριλμαν διέγραψε τον λογαριασμό της στο Instagram.

Μάλιστα τα συγκεκριμένα μηνύματα προκάλεσαν σάλο στα διαδίκτυο και αύξησαν τις φωνές για πειθαρχικές κυρώσεις σε βάρος της Πέριλμαν αλλά και για μποϊκοτάζ στα Zara. «Η Zara δεν αποδέχεται καμία έλλειψη σεβασμού προς οποιαδήποτε κουλτούρα, θρησκεία, χώρα, φυλή ή πεποιθήσεις. Η Zara είναι μια ποικιλόμορφη εταιρεία και δεν θα ανεχτούμε ποτέ καμία διάκριση οποιουδήποτε είδους», αναφέρει μια δήλωση εκπροσώπου της εταιρείας που εστάλη στο CNN την Τετάρτη.

«Καταδικάζουμε αυτά τα σχόλια που δεν αντικατοπτρίζουν τον πυρήνα των αξίων μας που είναι ο σεβασμός για τον άλλο και λυπόμαστε για την επίθεση την οποία προκάλεσαν. Ως μια ποικιλόμορφη και πολυπολιτισμική εταιρεία, δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ένα δίκαιο και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον ως μέρος των αξιών της εταιρείας μας», καταλήγει η ανακοίνωση της Zara.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA