Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος επικρατεί στην Τουρκία με τη νέα δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άνεργους δασκάλους και καθηγητές. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε δηλαδή ότι έχει διορίσει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.  

Διαβάστε ακόμη:  Ερντογάν: Νέα γκάφα για τους εμβολιασμούς – «Στην Αγγλία χρεώνουν 100 στερλίνες το εμβόλιο»

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sigmalive, αδιόριστοι καθηγητές και δάσκαλοι πλησίασαν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του ζήτησαν να κάνει περισσότερους διορισμούς. Ο Τούρκος πρόεδρος διόρισε 40.000 εκπαιδευτικούς πρόσφατα, επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο «δεν χρειαζόμαστε άλλους εκπαιδευτικούς. Δεν θα κάνουμε άλλους διορισμούς. Έχουμε διορίσει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση».

Το βίντεο με το διάλογο μεταξύ Ερντογάν και δασκάλων έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=O0C-SeM_eA4

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα παιδείας τομεάρχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος πάντως, το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Παιδείας λέει ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον 97.000 εκπαιδευτικούς ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο για 138.000 εκπαιδευτικούς. «Από το παλάτι που κάθεσαι, ναι φυσικά από το παλάτι θεωρείς ότι δεν υπάρχει ανάγκη διορισμών δασκάλων. Υπάρχουν 72.000 μη διορισμένοι δάσκαλοι. Είχατε πει ότι "είναι κρίμα για το κράτος". Τώρα η ντροπή σου είναι 10 φορές μεγαλύτερη. Φτάνει πια! Ακούστε τις κραυγές των δασκάλων που δεν είναι διορισμένοι», δήλωσε ο βουλευτής του CHP, Γιλντιρίμ Καγιά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA