Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε στάση λεωφορείου στο Κεντ, στη νότια Αγγλία, βρέθηκαν διαβαθμισμένα έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας. Τα έγγραφα περιέχουν λεπτομέρειες σχετικά με ένα πολεμικό πλοίο της Μεγάλης Βρετανίας και την πιθανή αντίδραση της Ρωσίας για την πλεύση του από τη Μαύρη Θάλασσα.

Διαβάστε ακόμη: Μεγάλη Βρετανία: Διαψεύδει ότι βρετανικό πλοίο δέχτηκε ρωσικά πυρά στη Μαύρη Θάλασσα

Σε σύνολο 50 σελίδων τα έγγραφα εντοπίστηκαν σε ένα λασπωμένο σωρό πίσω από μια στάση λεωφορείου. Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έχει πληροφορηθεί ότι την περασμένη εβδομάδα διαβαθμισμένα έγγραφα ανακτήθηκαν από έναν πολίτη και έχει ήδη αρχίσει έρευνα, χωρίς να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Την Τετάρτη η Μόσχα ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε προειδοποιητικές βολές στην πορεία του βρετανικού πλοίου προκειμένου αυτό να εξέλθει από τη θαλάσσια περιοχή. Ο Βρετανός πρεσβευτής στη Ρωσία κλήθηκε από τη Μόσχα για επίσημη διπλωματική διαμαρτυρία απέναντι σε μια ενέργεια που το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως προκλητική.

Σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα έκανε λόγο «για μια ακόμα προβοκάτσια και για σειρά ψεμμάτων προκειμένου να καλυφθεί». Το Λονδίνο επιβεβαίωσε ότι το βρετανικό αντιτορπιλικό έπλευσε σε ουκρανικά ύδατα, λέγοντας όμως ότι οι οποιεσδήποτε βολές έγιναν στο πλαίσιο μιας ρωσικής άσκησης πυρών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA