Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας σερβιτόρος από την iσπανική πόλη Λα Μπισμπάλ ντ' Εμπόρντα που βρίσκεται στα βουνά της Καταλονίας ισχυρίζεται ότι είναι γιος του πρώην βασιλιά Χουάν Κάρλος και ότι αποτελεί μία ατραξιόν για την περιοχή. «Είναι πολύ απλό, είμαι ο γιος του βασιλιά», λέει ο 65χρονος Αλμπέρτ Σολέρ μιλώντας στους New York Times, εξηγώντας πώς ο ισχυρισμός του τον έχει κάνει σχεδόν celebrity στη γειτονιά του.

Διαβάστε ακόμη: Ιαπωνία: Κρίση στον θεσμό της βασιλείας - Η έλλειψη αρσενικών κληρονόμων φέρνει αλλαγές

Ο Αλμπέρτ, ο οποίος είχε μείνει ορφανός από παιδί, μεγάλωσε αρχικά σε μία φάρμα στην Ίμπιζα, προτού μετακομίσει σε μία έπαυλη στη Βαρκελώνη όπου έμενε η οικογένεια που τον υιοθέτησε και πάντα είχε την εντύπωση ότι ανήκει σε ισχυρή οικογένεια και την αίσθηση ότι κάποιος τον ψάχνει.

Ο Αλμπέρτ γεννήθηκε την περίοδο της δικτατορίας του Φράνκο, εποχή κατά την οποία η χώρα ήταν υπερβολικά συντηρητική, κάτι που σημαίνει πως τα παιδιά που γεννιούνται εκτός γάμου συχνά εγκαταλείπονταν

Σύμφωνα με τους Sunday Times, αρχικά πίστευε ότι προέρχεται από ισχυρή οικογένεια όταν ένα ιδιωτικό ελικόπτερο έφτασε να τον παραλάβει όταν υπηρετούσε την υποχρεωτική στρατιωτική του θητεία για να επισκεφθεί τον πατέρα του που τον υιοθέτησε. Επίσης του έκαναν δώρο μία μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο όταν πήρε το δίπλωμα οδήγησης

Το 1982 επισκέφτηκε τη Βαρκελώνη για να δει τα τοπικά αρχεία εγκατάλειψης, όπου ο διοικητής της υπηρεσίας του είπε ότι «αυτή ήταν η πιο πολύπλοκη εγκατάλειψη στην ιστορία της υπηρεσίας». Το 1999 και όταν ζούσε στο Μεξικό, διπλωμάτες είπαν στον Αλμπέρτ, ότι πιστεύουν πως ανήκει σε μία «πολύ ισχυρή οικογένεια». Επιστρέφοντας στην Ισπανία ο σερβιτόρος έκανε προσφυγή στο δικαστήριο για να δει τα έγγραφα στο ληξιαρχείο, αλλά και τον δικαστή, Χόρχε Μάσα. Ο Αλμπέρτ ισχυρίστηκε πώς ο δικαστής του είπε ότι είναι γιος του βασιλιά Χουάν Κάρλος, παρόλο βέβαια που ο ίδιος ο Μάσα που πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι ουδέποτε είπε στον Αλμπέρτ ότι είναι γιος του πρώην μονάρχη.

Μετά από αυτό ο Αλμπέρτ άρχισε να στέλνει επιστολές προς τη βασιλική κατοικία, στο Παλάτι Θαρθουέλα, τη βασιλική κατοικία, στις οποίες μάλιστα απαιτούσε να συναντηθεί με τον «πατέρα» του, ωστόσο καμία από τις επιστολές που έστειλε δεν έχει απαντηθεί.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, υποστηρίζει ο Αλμπέρτ είναι γιος του Χουάν Κάρλος, αφού μοιάζει αρκετά στην εμφάνιση με τον πρώην μονάρχη. Παρόλο που έχει ζητήσει να υπάρξει έλεγχος DNA, η βασιλική οικογένεια αρνήθηκε κάτι τέτοιο, όπως και μία αγωγή για πατρότητα που έκανε, η οποία απορρίφθηκε. Οι εκπρόσωποι της βασιλικής οικογένειας δεν έκαναν κάποιο σχόλιο στα σχόλια στους ισχυρισμούς του Αλμπέρτ. Πάντως σύμφωνα με τη Ρεμπέκα Κιντάνς, την Ισπανή βιογράφο του Χουάλ Κάρλος, «είναι μία υπόθεση, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στη μοναρχία.

Ο Αλμπέρτ είχε γίνει πρωτοσέλιδο ξανά πριν από περίπου 9 χρόνια όταν είχε συναντηθεί με τη Βελγίδα, Ίνγκριντ Σαρτιάου, η οποία επίσης ισχυρίστηκε ότι ο πρώην βασιλιάς είναι πατέρας της. Σύμφωνα με την Ίνγκριντ η μητέρα της, Λιλιάν Σαρτιάου, συνάντησε τον Χουάν Κάρλος του 1956 στη Γαλλία και τον συνάντησε ξανά το 1966 στο Λουξεμβούργο, όταν και έγινε η σύλληψή της. «Η μαμά μου είπε ποιος είναι ο πατέρας μου όταν βλέπαμε μαζί τηλεόραση».

Οι αρχικές εξετάσεις DNA στις οποίες υποβλήθηκαν ο Αλμπέρτ και η Ίνγκριντ ήταν πιθανό κατά 91% να έχουν τον ίδιο πατέρα. Μετά από αυτή την ανακάλυψη, η Ίγνκριντ μετακόμισε στη Χιρόνα για ένα χρόνο για να περάσει χρόνο με τον «αδερφό» της. Ήρθαν πολύ κοντά και η ίδια δήλωσε «συντετριμμένη», όταν βγήκε το δεύτερο δείγμα που έδειξε ότι δεν είχαν σχέση.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ο Αλμπέρτ επίσης θυμήθηκε ότι αναγνώρισε έναν άνδρα ο οποίος του συστήθηκε σαν πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών της Ισπανίας και ο οποίος του είπε ότι τον πιστεύει. Μάλιστα του είπε ότι είχε δει μία φωτογραφία του Αλμπέρτ σαν παιδί με τη μητέρα του Χουάν Κάρλος.

«Δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να πιέσω τον Χουάν Κάρλος. Οποιοσδήποτε Ισπανός έχει το δικαίωμα να ξέρει από πού προέρχεται. Δεν θέλω να πληγώσω τον βασιλιά ή τη χώρα. Ελπίζω τα καλύτερά στον Φέλιπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA