Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον γύρο του κόσμου με αρκετά δυσμενείς χαρακτηρισμούς αλλά και στοιχεία τρολαρισμάτος έχει κάνει το βίντεο με την πτώση του πίνακα του Πάμπλο Πικάσο «Γυναικείο Κεφάλι», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Τρίτης (29/6), όπου παρουσιάστηκε μετά την ανάκτησή του από την ελληνική αστυνομία μαζί με τον πίνακα «Μύλοςε» του Ολλανδού ζωγράφου Πιτ Μοντριάν, που είχαν κλαπεί πριν από 9 χρόνια από την Εθνική Πινακοθήκη.

Διαβάστε ακόμη: Εθνική Πινακοθήκη: Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ευρώ η αξία του Πικάσο που έκλεψε ο artfreak

Συγκεκριμένα το BBC, δημοσιοποίησε το βίντεο της πτώσης και γράφοντας στη λεζάντα «αυτό δεν είναι κάτι που θέλεις να συμβεί σε έναν πίνακα του Πικάσο, ειδικά όταν έχει ανακτηθεί μετά από 9 χρόνια». «Τα έργα τέχνης τα οποία ανακτήθηκαν παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη όταν και συνέβη αυτό», προσθέτει το BBC.

https://twitter.com/chris_avramidis/status/1410219415036215298?ref_src=twsrc^tfw

Οι δύο πίνακες είχαν τοποθετηθεί σε έναν πάγκο για να βγουν οι απαιτούμενες φωτογραφίες, όμως δεν είχαν στερεωθεί σωστά με αποτέλεσμα ο πίνακας του φημισμένου Ισπανού ζωγράφου να πέσει στο πάτωμα, ενώ και η συνέχεια δεν ήταν καλύτερη, καθώς ο αστυνομικός που τον σήκωσε από το πάτωμα για να τον τοποθετήσει ξανά στη θέση του, τον έπιασε με γυμνά χέρια σαν να είναι ένα απλό αντικείμενο και χωρίς να φοράει γάντια.

https://www.bbc.com/news/av-embeds/57665536/vpid/p09mzlqc

Η πτώση του πίνακα σχολιάστηκε δυσμενώς και από την αρθρογράφο στους Irish Times, Ναόμι Ο'Λίρι να σχολιάζει το γεγονός. «Η ελληνική αστυνομία βρήκε έναν κλεμμένο πίνακα του Πικάσο, ο οποίος όμως έπεσε όταν τον παρουσίασε στα ΜΜΕ», έγραψε στο Twitter.

https://twitter.com/NaomiOhReally/status/1409974728002056196?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA