Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορικοί τέχνης πρόσφατα ανακάλυψαν έναν χαμένο, όπως πίστευαν, πίνακα του Ρέμπραντ βαν Ράιν στη Ρώμη. Ο πίνακας, έχει τίτλο «Η προσκύνηση των μάγων», και πιστεύεται πως δημιουργήθηκε κατά το 1632-1633. Οι μελετητές πίστευαν για χρόνια πως είχαν σωθεί μόνο αντίγραφα της απεικονιζόμενης σκηνής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα: Πάμπλο Πικάσο - Ο θεός που ήρθε στη Γη για να διδάξει τους μεγάλους να ζωγραφίζουν σαν παιδιά

Ο πίνακας ήταν για πολλά χρόνια στη συλλογή μιας οικογένειας, που δεν είχε ιδέα ότι διατηρούσε στο σπίτι της, έναν γνήσιο Ρέμπραντ, μέχρι το 2016, όταν η συντηρήτρια τέχνης Antonella di Francesco το παρέλαβε, για να επιδιορθώσει κάποια χτυπήματα που είχαν προκληθεί όταν έπεσε από τον τοίχο του σπιτιού.

Η Antonella di Francesco μίλησε για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ο πίνακας είναι στην πραγματικότητα ένας αυθεντικός Ρέμπραντ: «Ένιωσα μία έξαψη χωρίς προηγούμενο».

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας στο monopoli.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA