Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Ρέμπραντ: «Χαμένος» πίνακας αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων, βρέθηκε τυχαία μετά από ένα ατύχημα

Μια οικογένεια είχε κρεμασμένο στον τοίχο της έναν πίνακα Ρέμπραντ τεράστιας αξίας και δεν το γνώριζε. Μέχρι που τους έπεσε καταλάθος

Μέρος του πίνακα του Rembrandt van Rijn, The Adoration of the Magi (1632-33) - (Πηγη: Getty Images)
Μέρος του πίνακα του Rembrandt van Rijn, The Adoration of the Magi (1632-33) - (Πηγη: Getty Images)

Ιστορικοί τέχνης πρόσφατα ανακάλυψαν έναν χαμένο, όπως πίστευαν, πίνακα του Ρέμπραντ βαν Ράιν στη Ρώμη. Ο πίνακας, έχει τίτλο «Η προσκύνηση των μάγων», και πιστεύεται πως δημιουργήθηκε κατά το 1632-1633. Οι μελετητές πίστευαν για χρόνια πως είχαν σωθεί μόνο αντίγραφα της απεικονιζόμενης σκηνής, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που βρίσκονται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας και στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας.

Διαβάστε ακόμα: Πάμπλο Πικάσο - Ο θεός που ήρθε στη Γη για να διδάξει τους μεγάλους να ζωγραφίζουν σαν παιδιά

Ο πίνακας ήταν για πολλά χρόνια στη συλλογή μιας οικογένειας, που δεν είχε ιδέα ότι διατηρούσε στο σπίτι της, έναν γνήσιο Ρέμπραντ, μέχρι το 2016, όταν η συντηρήτρια τέχνης Antonella di Francesco το παρέλαβε, για να επιδιορθώσει κάποια χτυπήματα που είχαν προκληθεί όταν έπεσε από τον τοίχο του σπιτιού.

Η Antonella di Francesco μίλησε για τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι ο πίνακας είναι στην πραγματικότητα ένας αυθεντικός Ρέμπραντ: «Ένιωσα μία έξαψη χωρίς προηγούμενο».

Διαβάστε τη συνέχεια της ιστορίας στο monopoli.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#πίνακες #Ρώμη