Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιάπωνες διασώστες ξεκίνησαν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 4 Ιουλίου, εν μέσω βροχόπτωσης να αναζητούν ανθρώπους που αγνοούνται μετά τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν καταρρακτώδεις βροχές στην παραλιακή πόλη Ατάμι στα κεντρικά της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Φιλιππίνες: Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους με 85 επιβαίνοντες

Ένας αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ο αριθμός των νεκρών παρέμεινε αμετάβλητος στους δύο». «Δέκα άνθρωποι διασώθηκαν, αλλά περίπου 20 άλλοι εξακολουθούν να αγνοούνται», είπε.

https://twitter.com/Reuters/status/1411556642240581635?ref_src=twsrc^tfw

«Ξαναξεκινήσαμε τις επιχειρήσεις διάσωσης νωρίς το πρωί με περίπου 1.000 διασώστες, συμπεριλαμβανομένων 140 στρατιωτών. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να εντοπίσουμε επιζώντες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, διεξάγοντας τις επιχειρήσεις πολύ προσεκτικά καθώς οι βροχοπτώσεις συνεχίζονται», συμπλήρωσε.

Χθες διασώστες ανέβαιναν σε σπασμένες στέγες και έψαχναν για επιζώντες σε αυτοκίνητα που είχαν πέσει πάνω σε κτίρια που είχαν μισο-βυθιστεί στις λάσπες, σε αυτή την παραθεριστική πόλη 90 χλμ νοτιοδυτικά του Τόκιο, που είναι γνωστή για τις ιαματικές της πηγές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA