Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αποφυλάκιση του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έως 10 ετών, προκάλεσε αντιδράσεις. Αμέσως μετά την ανατρεπτική απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Μπιλ Κόσμπι, η Φιλίσια Ρασάντ εξέφρασε την υπόστήριξή της στο πρόσωπο του πρώην συμπρωταγωνιστή της, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις. Η ηθοποιός, που είχε σημαντικό ρόλο στο ''Cosby Show'', έγραψε στο Twitter ότι διορθώθηκε ένα τραγικό λάθος. Λίγη, όμως, ώρα αργότερα το συγκεκριμένο μήνυμά της στο Twitter κατέβηκε, καθώς παρέχεται υποστήριξη στους κατηγορούμενους για βιασμό.   

Ο Μπιλ Κόσμπι, πάντως, υπερασπίστηκε την Ρασάντ, αφότου το Πανεπιστήμιο του Χάουαρντ, στο οποίο είναι πρύτανης, ξεκαθάρισε ότι το tweet της στερείται ευαισθησίας. Το πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής: «Οι επιζώντες σεξουαλικής κακοποίησης είναι προτεραιότητά μας».

«Προσωπικές θέσεις δεν αντικατοπτρίζουν τη συνολικότερη πολιτική του πανεπιστημίου μας», επισημαίνεται ακόμη. «Το πανεπιστήμιο του Χάουαρντ πρέπει να υποστηρίξει την ελευθερία του λόγου, η οποία διδάσκεται ή υποτίθεται ότι πρέπει να διδάσκεται καθημερινά στη διάσημη νομική σχολή, η οποία βρίσκεται στο πανεπιστήμο», έγραψε ο Κόσμπι.

«Οι εξεγερμένοι των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να καταστρέψουν το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών σε αυτήν την Ημέρα Ανεξαρτησίας», προσέθεσε ακόμη ο Μπιλ Κόσμπι. 

Ο ηθοποιός κατηγορήθηκε για βιασμό, με τη χορήγηση χαπιών, σε βάρος της ομογενούς, πρώην διοικητικού του πανεπιστημίου Temple, Άντρεα Κονστάντ, το 2004. Παράλληλα, περισσότερες από 50 γυναίκες είχαν κατηγορήσει τον Κόσμπι για σεξουαλικές κακοποιήσεις που χρονολογούνται πριν από δεκαετίες, όμως οι πιο πολλές κατηγορίες ήταν πολύ παλιές για να ασκηθεί δίωξη.

Το 2015 εισαγγελέας άσκησε κατηγορίες ύστερα από αγωγή που έκανε η Κονστάντ εναντίον του ηθοποιού. «Με μια μόνο λύση ο Κόσμπι θα μπορέσει να βρεθεί στην αρχική κατάσταση. Πρέπει να αποφυλακιστεί και κάθε μελλοντική δίωξη σε βάρος του πάνω σε αυτές τις κατηγορίες να αποκλειστεί», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα 79 σελίδων της Δικαιοσύνης.

Η απόφαση των δικαστών για αποφυλάκιση βασίστηκε και στο γεγονός ότι οι μαρτυρίες πέντε γυναικών στην επαναληπτική δίκη ήταν αλλοιωμένες.

Μίκι Ρουρκ για Μπιλ Κόσμπι: Επιτέθηκε σε σύντροφό μου, να πέσει και να σπάσει τον λαιμό του

ε αφορμή την αποφυλάκιση του Μπιλ Κόσμπι, ο οποίος κατηγορήθηκε για δεκάδες σεξουαλικές επιθέσεις, ο Μίκι Ρουρκ εξομολογείται στο Instagram μία προσωπική ιστορία. Όπως καταγγέλλει ο ηθοποιός, ο 83χρονος τηλεοπτικός μπαμπάς των ΗΠΑ, είχε αποπειραθεί να βιάσει μία σύντροφό του και ελπίζει πως θα «πέσει από τις σκάλες και θα σπάσει τον γ@μ... λαιμό του». 

«Πριν από 20 χρόνια έβγαινα με μία κοπέλα, νομίζω είχε μόλις κλείσει τα 19. Μία νύχτα κοιμήθηκε στο σπίτι μου και το πρωί σηκώθηκα επειδή την άκουσα να κλαίει. Δεν είχα ιδέα γιατί», διηγείται ο Μίκι Ρουρκ. Ο ηθοποιός υποστηρίζει πως όσο περισσότερο ρωτούσε τη 19χρονη για ποιο λόγο έκλαιγε, τόσο πιο πολύ συνέχιζε να κλαίει. «Τελικά μου αποκάλυψε πως το πρακτορείο μοντέλων την έστειλε σε εκδήλωση με διάσημους» και εκεί γνώρισε τον Μπιλ Κόσμπι. 

Σύμφωνα με τον Μίκι Ρουρκ, η 19χρονη είπε στον Κόσμπι πως σκεφτόταν να κάνει μαθήματα υποκριτής και ήλπιζε πως μια μέρα θα γινόταν ηθοποιός. Τότε ο Κόσμπι της είπε πως θα μπορούσε να τη βοηθήσει «αν αντάλλαζαν τηλεφωνικούς αριθμούς και μέσα στην εβδομάδα έτρωγαν μαζί με τη σύζυγό του».

Λίγες μέρες αργότερα, η 19χρονη πήγε στο σπίτι του Μπιλ Κόσμπι «της άνοιξε την πόρτα, μπήκε στο σαλόνι και από τα πρώτα πράγματα της είπε είναι “η γυναίκα μου δεν είναι εδώ, είχε κάποιες δουλειές”. Έτρωγαν και συζητούσαν για την υποκριτική, της είπε να της βάλει κρασί και του είπε “όχι σε ευχαριστώ, δεν πίνω”. Όταν επέστρεψε από την κουζίνα κρατούσε ένα ποτήρι κρασί για τον εαυτό του και ένα για εκείνη και της είπε “ας κάνουμε μία πρόποση στη μελλοντική σου καριέρα”. Ενώ τα λεπτά περνούσαν συνέχιζε να την προτρέπει να πίνει όλο και περισσότερο κρασί». 

Σύμφωνα με τον Μίκι Ρουρκ, μετά από 15 λεπτά η 19χρονη «ζαλιζόταν και φοβόταν επειδή δεν ένιωθε ο εαυτός της. Είπε πως θέλει να πάει σπίτι επειδή δεν ένιωθε καλά και την έσπρωχνε με το χέρι του λέγοντάς της “θα είσαι καλά, χρειάζεται να χαλαρώσεις”. Συνέχισε να του λέει πως θέλει να φύγει, ο Κόσμπι σηκώθηκε και την έσπρωξε πίσω λέγοντάς της “πρέπει να μείνεις εδώ, θα είσαι καλά”».

Η 19χρονη έτρεξε προς την πόρτα και ο Μπιλ Κόσμπι, σύμφωνα με τον Μίκι Ρουρκ, την ακινητοποίησε, «έκατσε στην κοιλιά της και προσπάθησε να κρατήσει τα χέρια της στο έδαφος. Ούρλιαζε και προσπαθούσε να της κλείσει το στόμα, κατάφερε να ξεφύγει και μπήκε στο αυτοκίνητό της». Ο Μίκι Ρουρκ όταν έμαθε τι συνέβη, ρώτησε τη 19χρονη αν είχε καταγγείλει το περιστατικό και η νεαρή του απάντησε: «Ποιος θα με πιστέψει, αυτός είναι διάσημος σταρ και εγώ είμαι ένα τίποτα». 

«Ήταν πλούσιος και διάσημος αλλά τώρα είναι ένας βιαστής που ζει μέσα στη ντροπή αλλά όταν μπορείς να κάνεις τόσο απαίσια πράγματα σε τόσους πολλούς ανθρώπους, δεν νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν με ενσυναίσθηση, ενοχές ή ντροπή. Ελπίζω όταν κατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού του να πέσει και να σπάσει τον γ@μ... λαιμό του» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Μίκι Ρουρκ. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA