Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αναχαιτίσει το αυξανόμενο κύμα ένοπλης βίας. Μόνο κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου), καταγράφηκαν 51 πυροβολισμοί, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο τη στιγμή που υπέγραφε την εκτελεστική εντολή.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι κατασκευαστές πυροβόλων όπλων μπορούν να μηνυθούν για δημόσια όχληση και παράλληλα χρηματοδοτείται πρόγραμμα παρέμβασης και αποτροπής αξίας περίπου 140 εκατ. δολαρίων. «Θέλουμε να κάνουμε με τη βία των όπλων αυτό που κάναμε με τον κορονοϊό»

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Τουλάχιστον 233 άνθρωποι πέθαναν από πυροβολισμούς το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου

«Αν κοιτάξετε τους πρόσφατους αριθμούς, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν τώρα από τη βία και το έγκλημα με όπλα παρά από την Covid», δήλωσε ο δημοκρατικός κυβερνήτης. Ο Κουόμο υπέγραψε επίσης ένα νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τη δημόσια ευθύνη εναντίον κατασκευαστών όπλων για να τους καταστήσει υπεύθυνους για αστικές αγωγές για τραυματισμούς και θανάτους αλλά και για ζημιές στο κράτος.

«Αυτό θα είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση» είπε, προσθέτοντας ότι ο νόμος αρχικά καταστράφηκε το 2000 από τον τότε Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, ο οποίος υπέγραψε νόμο που ουσιαστικά έδινε στους κατασκευαστές όπλων ασυλία έναντι οποιωνδήποτε αστικών αγωγών που σχετίζονται με πυροβολισμούς. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία του FBI για το 2020, έχει σημειωθεί μια σημαντική αύξηση της τάξης του 25% στις δολοφονίες σε σχέση με το 2019.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA